kesport.hu

Nagyot küzdött a KTE-Duna Aszfalt

Keller kosara nyitotta a találkozót, az első kecskeméti pontokat Thompson szerezte. Ettől aztán lendületbe is jött a KTE, és elment 6-2-re, majd 15-6-ra. Az első negyed hajrája a bajnoki címvédőnek sikerült jobban, Lóránt büntetőivel kiegyenlítettek a vendégek, így ért véget az első tíz perc (17-17).

Djeraszimovics hármasára Harris válaszolt a sarokból, majd Dramicsanin és Karahodzsics is öt-öt pontot szerzett, fehérvári oldalról mindössze egy Harris-zsákolás érkezett (30-22). Djeraszimovics középtávolijával kétszámjegyűre nőtt a különbség (36-25), ám az Alba tudott csökkenteni a különbségből a nagyszünetre, 37-30-as állással vonultak pihenőre a csapatok.

Megzavarodott a fordulás után a KTE, sok labdát elszórtak Pongóék, illetve a tiszta dobásokat is elhibázták. A Fehérvár felzárkózott egy pontra (43-42), s bár egy ideig csak futott az eredmény után, Harris triplájával át is vette a vezetést (48-49). Nem tudtak már betalálni a negyedben a lila-fehérek, az Alba 54-48-ra vezetett harmincpercnyi játék után.

Keller zsákolása után már 60-51-es előnyük volt a vendégeknek, Forray Gábor időt kért. Fel is jött csapata négy pontra (56-60), de ennél közelebb már nem tudott. A nagyot játszó Harris újabb duplájával tíz pont volt a különbség (59-69). Nagyot küzdött a Kecskemét, de második mérkőzését is elveszítette a felsőházban, a kék-fehérek viszont a másodikat is megnyerték.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a Fehérvárnak, megérdemelten nyert. Jól játszottunk az első félidőben, csak 30 pontot kaptunk a támadásban mindig erős Albától. Amire felkészültünk, az jól ment, szerintem tetszetősen kosaraztunk. A harmadik negyed volt a kulcs. Szigorított az Alba a védekezésén, emiatt eladtunk jó pár labdát, ők pedig könnyű kosarakkal visszajöttek. Az pedig már törvényszerű, ha labdát tudnak szerezni, megjön a ritmus, majd jönnek a kinti dobások is. Harris extra dobásai hozták a meccset. Sajnos mi nem vagyunk extra csapat, hogy többször fel tudjunk állni, nincs olyan erős keretünk, mint az Albának, ők tudtak újítani, és fordítani, mi nem. Ezúttal ellenfelünk győzött, fejet hajtunk előttük. Bosszús vagyok, hogy a kezdő irányítónk megsérült, remélem, hogy a Szolnok ellen már tud játszani. Nem lenne jó, ha a már eddig is szűk rotációnk még szűkebb lenne. A fiatalok is jól játszottak, egyre több lehetőséget kell nekik biztosítani a jövőépítés miatt. Szombaton ismét rangadó, megyünk tovább.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője: A második félidei játékkal tudtunk nyerni, megmutattuk, hogy van tartásunk. Az első félidőben a külső dobások nem mentek, a fordulás után szinte minden bement. A jó védekezés után gyorsindításból sok pontot tudtunk szerezni, és a hármasok is jól mentek. Ez a mai győzelem azért egyáltalán nem volt könnyű.

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár 67–77 (17–17, 20–13, 11–24, 19–23)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Söjtöry T., Pozsonyi L. (dr. Gencsev P.)

KTE: Pongó 1, Thompson 14/6, Djeraszimovics 16/3, Dramicsanin 21/6, Karahodzsics 7. Csere: Wittmann 2, Molnár M. 6, Molnár D. -, Fülöp -.

Alba: Hill 12, Simpson 3/3, Pointer 12/3, Lóránt 12/3, Keller Á. 6. Csere: Harris 17/9, Horton 12, Kovács Á. 3/3, Filipovity -.

(Bb1.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés