kesport.hu

Vasárnap városi derbi a Műkertben

Ősszel egy rég nem látott párosításnak lehettünk szemtanúi, ugyanis a megye II-ben (ha a Hetényegyházát kivételesen nem soroljuk ide), két kecskeméti csapat találkozott a Széktói műfüves pályáján. Az SC Hírös-Ép és a KLC-KTE SI ezúttal a Műkertvárosi Sportcentrumban csap majd össze vasárnap.

Az őszi meccsen az átlagosnál jóval több nézője volt a csapatoknak, a kuriózumnak számító párosítás miatt a műfüves lelátója megtelt a kecskeméti „derbire”, hiszen felnőtt szinten a két egyesület sem találkozott még korábban. Vasárnap két teljesen más irányvonal csap össze, a Hírös-Ép főleg rutinos futballistákra épít, míg a KLC-KTE SI-nél rengeteg olyan fiatal szerepel, akik még utánpótlás korúak. A rutinból fakadóan, no meg a tabella alapján is a hazaiak számítanak így a mérkőzés esélyesének, de így volt ez ősszel is, amikor a hajrában sikerült csak kiharcolniuk a 2-1-es győzelmet.

Kovrig Ákos (SC Hírös-Ép): – Nagyon várjuk a mérkőzést. Az őszi mérkőzésből kiindulva most is nagy csata várható, és bízunk benne, hogy az a nézőszám még tovább fog gyarapodni, és akkor valóban egy vérbeli helyi rangadó elé nézünk vasárnap. Tiszteljük az ellenfelünket, tudjuk miben erősek, és a gyengeségeiket is ismerjük. Most egyáltalán nem számít a tabellán elfoglalt pozíció, ez a meccs egy külön fejezet a bajnokságon belül. Háromesélyes a derbi, de küzdelmes meccsen szeretnénk itthon tartani a 3 egységet, hajrá SC Hírös-Ép!

Bende Csaba (KLC KTE SI): – Különösebben nem készülünk az ellenfélre, szakmailag én azt látom, hogy egyre jobban és jobban játszunk, folyamatosan javul a teljesítményünk. A hozzáállással eddig sem volt probléma, inkább a játékkal. Alakulunk, sok a fiatal, erőben is egyre inkább összeszedtük már magunkat. Várjuk persze mi is a kecskeméti rangadót, nálunk is beszédtéma az öltözőben. Nagy teher rajtunk nincsen, nem vagyunk eredménykényszerben, nyugodtan játszhatunk, megfelelő taktikával jó kis meccs kerekedhet ki. Nem mi vagyunk igazából a találkozó esélyesei, egy rutinos és jó csapat a Hírös-Ép. Télen edzőmeccset is játszottunk velük, ennek alapján is mondhatom, hogy egyénileg előrébb járnak. Csapatként ugyanakkor bebizonyítottuk az utóbbi mérkőzéseken, hogy tudunk egymásért küzdeni, képesnek érzem magunkat arra is, hogy meglepetést okozzunk adott esetben. Sok helyzetet dolgozunk ki, de sokat ki is hagyunk, míg az ellenfeleink kevésből is gólokat szereznek ellenünk. Egyszer viszont ki kell jönnie a lépésnek nálunk is, kérdés persze, hogy erre most kerül-e sor.

SC Hírös-Ép – KLC-KTE SI
Megye II. észak, 23. forduló, Műkertvárosi Sportcentrum
2018.04.15. (vasárnap), 16:30

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés