kesport.hu

Wittmann szerint a szolnoki meccs sincs lefutva

Szerdán este a tavalyi bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvárt látták vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. Az első félidőben kiválóan játszottak, leginkább a lila-fehérek akarata érvényesült, a mérkőzés második felében azonban bementek az Alba extra dobásai, végül 77-67-re nyertek Lóránt Péterék. Szombaton már Szolnokon szerepelnek Wittmannék, ahol szintén nem lesz egyszerű dolguk, ha nyerni szeretnének.

-Jól ment a játék az első félidőben, működött a védekezésünk, támadásban pedig kontrollálni tudtuk a mérkőzést – mondta Wittmann Krisztián a csapat honlapjának adott nyilatkozatában. A második félidőben volt egy-két eladott labdánk, amelyekből könnyű kosarakat szerzett az Alba. Először csak kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Bementek a hármasaik, sajnos már nem tudtuk megfordítani a meccset. A támadással volt probléma, amiatt nem tudtunk visszafutni, és jöttek a könnyű kosarak.

Szombaton Szolnokon, a friss kupagyőztes otthonában lépnek pályára. Az idei szezon során már háromszor is megmérkőztek az Olajjal, s bár mindhárom alkalommal vereséget szenvedtek, egyszer sem adták könnyen magunkat. Érdekesség, hogy a nagy négyes tagjai közül egyedül a Dragan Alekszics csapatát nem tudták még legyőzni.

– Bárki ellen lehet esélyünk. Legutóbb a Magyar Kupában találkoztunk az Olajjal, jó mérkőzést játszottunk, a negyedik negyed közepéig egál volt az eredmény. Nyilván nem mi vagyunk a favoritok ezen a találkozón, ráadásul Szolnokon nagyon nehéz nyerni. Megpróbálunk mindent megtenni a győzelem érdekében, ha jól fog menni a dobás és az Olaj esetleg egy gyengébb napot fog ki, akkor lehet keresnivalónk.

Szolnoki Olaj KK – KTE-Duna Aszfalt
Középszakasz, felsőház, 3. forduló
Tiszaligeti Sportcsarnok, szombat, 18:00

Játékvezetők: Pálla Zoltán, Papp Péter, Boros Tamás
MKOSZ ellenőr: Bodrogváry Iván

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés