kesport.hu

Ötszettes csatában maradt alul a HÉP-Röpke SE

Elkeseredésre semmi ok, hiszen a lányok mindent elkövettek, ráadásul április 15-én máris javíthatnak.

Öt szettes, száztizenkilenc perces, az éjszakába nyúló csatában veszített a HÉP-Röpke SE a Balatonfüred ellenében április 13-án este, Izsákon, az NB I-be jutásért vívott torna első mérkőzésén.

emek hangulatban, a szurkolók által hazaivá varázsolt miliőben káprázatos teljesítményt nyújtottak a kecskeméti lányok az első két szettben. A szemmel látható fizikai fölényben lévő ellenfelükkel szemben maximális koncentrációval, az egész idény egyik legjobb teljesítményével rukkoltak elő. Jellemző adalék, hogy Kása Róbert csak a második szettben kért először időt, amikor 20:14-es kecskeméti vezetésről 20:17-re feljöttek a balatonfürediek. Emberfeletti teljesítményt, maximális koncentrációt kívánt ez a lányoktól.

Az első két játszmában is óriási csata folyt a pályán, a küzdelem heve a harmadikban azonban csak fokozódott. 13:13-ig hol ez, hol az a csapat vezetett. 15:13-as kecskeméti vezetésnél álltak Kökény Petráék a legközelebb, már csak tíz pontra a győzelemhez, 16:16 után azonban egy hetes sorozatot produkált a Füred, és be is húzta a játszmát. A kecskeméti lányok ezt követően mindent elkövettek, de a negyedik és az ötödik játszmában már semmi sem akart összejönni, a légiósokkal teletűzdelt Balatonfüred végül felőrölte az erejüket, és megérdemelten nyert.

Kása Róbert lányai csak csatát veszettek, a háborút nem, hiszen április 15-én, vasárnap is kiharcolhatják a följutást, a DVTK ellenében, a 13 órakor kezdődő mérkőzésen.

Kása Róbert edzői értékelése: Az év egyik legjobb mérkőzése volt. Fantasztikusak voltak a lányok büszke vagyok rájuk. Az első két szettet nagyon koncentráltan, pontosan játszották végig. A Balatonfüred átlagmagassága 30 cm-el több, ez ki is jött. Ezzel már nem bírtunk el, de büszke vagyok rájuk a vereség ellenére is. Ugyanúgy neki fogunk menni a vasárnapi mérkőzésnek is mint a mainak. Jól jön ez a pihenőnap, mind fizikálisan, de mentálisan is. Csak pozitívan tudok beszélni a lányokról. Megyünk tovább.

HÉP-Röpke SE–Balatonfüredi Szent Benedek RA 2:3 (-19, -21, 19, 18, 10)

HÉP-Röpke SE: Selmeczy, Kökény, Strung, Hegedűs, Hemmert, Barabás. Liberó: Kanizsai. Cserék: Felföldi, Mészüly. Edző: Kása Róbert

Balatonfüred: Sours, Németh, Dordzsleren, Skoric, Jerernzich, Vasvári. Liberó: Faith. Csere: Környei. Edző: Milodanovic Andrea

(baon.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés