kesport.hu

Itthon tartotta a pontokat a Scoregoal

archív fotó

Hétfőn 21:00 órakor került megrendezésre a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Újpest FC-220Volt összecsapás, melyen a hazai csapat remek játékkal, a papírformát igazolva 3-1-re győzedelmeskedni tudott.

Kemény taktikai küzdelemmel kezdődött a mérkőzés, a felek csupán tapogatóztak, komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem adódott. Egészen a 12. percig kellett várni az első említésre méltó lehetőségre, ami Kürtösi előtt adódott, de az újpestiek kapusa résen volt, ezt a próbálkozást még bravúrral védte. Nem úgy, mint két perccel később, a remekül játszó Sallai briliáns megmozdulását, amihez Dobosi asszisztált remekül, 1-0. A 18. percben már kettő állt a Scoregoal neve mellett: Kovács olvasta le a leghátsó ember passzát remekül, majd törhetett egyedül kapura, amit könyörtelenül be is vágott az alsóba, 2-0. Az Újpest egy késői akcióval még megpróbált szépíteni, de Csővári útját állta a rohamnak, így 2-0-ás eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőre már nagyjából kirajzolódtak az erőviszonyok. Rögtön a második percben Marsa passzát követően Virágh előtt adódott lehetőség, hogy három gólra növelje a differenciát a két csapat között, de a hálóőr bravúrral védeni tudta próbálkozását. A hatodik percben aztán a meccs addigi legkomolyabb helyzete adódott az Újpest előtt, amit a kapu torkából sikerült kihagyniuk. A rontott helyzet meg is bosszulta magát, ugyanis rögtön a kecskemétiek következő akciójából gól született: Sallai viszonozta Dobosinak korábbi gólpasszát; már csak az üres kapuba kellett pofoznia a labdát, 3-0. Ezután még két komolyabb lehetősége volt a hírös városiaknak, mindkettő szerencsétlen módon a kapufán csattant. A fővárosiaknak ugyan még sikerült bevenni Csővári kapuját a 39. minutumban, de ez már nem osztott nem szorzott, így a Kék Oroszlánok a papírformának megfelelően sikerrel tartották itthon a három pontot, 3-1.

A meccs értékelése kapcsán a Scoregoal vezetőedzőjét, Koós Károlyt kérdezte portálunk:

– Szeretnék gratulálni a csapatnak, úgy érzem most végre igazi csapatként működtünk, ez abban nyilvánult meg legfőképp, hogy kevés gólt kaptunk, és mellette sok nagyszerű lehetőséget ki tudtunk dolgozni, amiből gólokat tudtunk rúgni. Az is örömmel tölt el, hogy az edzésen gyakoroltakból nagyon sokat viszont láttam ma a pályán, szóval nagyon büszke vagyok a srácokra. A Rákóczi tornacsarnoka mindig szerencsét hoz számunkra, pláne ha ilyen lelkes közönség előtt játszhatunk. Köszönjük, hogy kitartanak mellettünk!

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Újpest FC-220Volt 3-1 (2-0)
Férfi Futsal NB II. Keleti csoport Alsó-ház 5. forduló

Jegyzőkönyv

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés