kesport.hu

Hivatalosan is átadták a Scoregoal légtartásos pályáját

Mint arról már korábban videós anyagunkban beszámoltunk, légtartásos sátor épült az Arany János iskola udvarán található műfüves pálya fölé. A beruházás a TAO-s támogatási rendszernek köszönhetően valósulhatott meg, valamint a Score-Goal Szabadidősport Kft. önrészével.

Szerdán délután a hivatalos átadó ceremónián dr. Vercz Tamás és Harsányi Henrik, a Score-Goal Szabadidősport Kft. tulajdonosai köszöntötték a résztvevőket, és örömüket fejezték ki, hogy régi álmukat valósíthatták meg a légtartásos sátor megépítésével. Mint elmondták, a nyolc éve épült, magántőkéből készült pálya fölé elkészült sátor lehetővé teszi, hogy egész évben sportolhassanak az iskola diákjai, illetve a Scoregoal utánpótlás csapatai. Külön köszönetet mondtak az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának, különösen Losonczy László igazgatónak, hiszen a projektet először nekik kellett jóváhagyni, mielőtt bármilyen munkálat is megkezdődhetett volna.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Losonczy László érdeklődésünkre elmondta, hogy ez volt az utolsó ilyen technológiával épült légtartásos sátor, amelyet az MLSZ engedélyezett. A jövőben már egy új megoldásban gondolkozhatnak a sportszervezetek (Soltvadkert és SC Hírös-Ép adott be pályázatot eddig a jövő évre, ám döntés még nincs róluk), amely egy más konstrukciót tartalmaz. A beruházás 70%-ban TAO-támogatásokból lett finanszírozva, az önerőt pedig a Score-Goal Szabadidősport Kft. biztosította.

Az eseményt a Scoregoal és az SC Hírös-Ép csapatainak barátságos mérkőzése zárta. A sátor április végéig működik tesztüzemben, majd leengedik, és majd az őszi szezonban újra felállítják.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés