kesport.hu

Az egyetlen kupagyőztes kecskeméti kosáredző

Az egykori kecskeméti sikeredzővel, Meszlényi Róberttel készítettünk interjút, akinek a nevéhez a város eddigi első és egyetlen kosárlabda-aranyérme fűződik. 2003 és 2007 között irányította az Univer KSE csapatát.

Hogyan emlékezik vissza a Kecskeméten eltöltött évekre?

Nagyon szép emlékeim vannak a városról, a csapatról, és erről az időszakról. Sikeresnek ítélem meg az itt eltöltött négy évet, mely nagyon fontos volt a karrierem szempontjából is. Nagyszerű élmény volt, hogy kecskeméti csapatot először az elődöntőig juttatva a 2005-06-os szezonban negyedikek lettünk a bajnokságban. Hatalmas érdeklődés volt a csapat mérkőzéseire, már fél órával a meccseink előtt megtelt a régi csarnok a szurkolóinkkal. A következő szezon is sikeresen végződött, ugyanis 2006-ban Magyar Kupát sikerült nyernünk, valamint ebben az évben kértek fel szövetségi kapitánynak is, így a KSE mellett a válogatottat is én irányítottam. Ezek mellett a legfontosabb, mely szintén a városhoz húz, hogy mindkét gyermekem Kecskeméten látta meg a napvilágot.

A kecskeméti kosárlabdázás egyetlen aranyérme is ehhez az időszakhoz kötődik. Hova sorolja ezt a sikert a karrierje szempontjából?

Hatalmas élmény volt megnyerni a Magyar Kupát! Nagyon meghatározó volt karrierem szempontjából is a siker, és külön öröm, hogy sikerült megszerezni a városnak az első trófeát. Nagy dolognak tartom, hogy a sokkal esélyesebbnek tartott Atomerőműt sikerült legyőznünk egy drámai döntőben, ráadásul Pakson, az ő hazai pályájukon sikerült ezt a bravúrt végrehajtanunk. Ez volt az egyik legsikeresebb szezonunk, viszont sajnálom, hogy a kupagyőzelem mellett nem sikerült bejutnunk a bajnokságban a legjobb négy közé.

Melyik a legemlékezetesebb pillanat az életében, ami a kosárlabdával kapcsolatos?

Az imént említett Magyar Kupa-győzelem a Kecskeméttel életem legcsodálatosabb momentumaim egyike. A szívemhez közel álló pillanatok közé tartozik a 2002-03-as szezon is, amikor a Soproni Postás női csapatát vezettem. Ez volt a csapat utolsó szezonja megszűnése előtt, amikor minden ellenszolgáltatás és támogatás nélkül mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában ezüstérmet szereztünk.

Hogyan telnek mostanság a mindennapjai?

Az Kecskemét után a Soproni Sördögök csapatát vezényeltem 6 éven át, de köztudott, hogy felnőtt csapatot már évek óta nem edzettem. A kosárlabdától viszont nem szakadtam el. Jelenleg Sopronban élek a családommal és a Soproni Akadémia U16-os fiú csapatának vagyok az edzője. Délutánonként tartok edzést a srácoknak, emellett pedig egy kereskedelmi céget is vezetek.

Tervezi, hogy visszatér a felnőttekhez, és átvesz egy élvonalbeli csapatot?

Igen, szeretnék visszatérni, és ez szerintem hamarosan aktuális is lesz.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés