kesport.hu

Kökény Petráék gőzerővel készülnek az Eb-selejtezőkre

Gőzerővel készül jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre a férfi U20-as és a női U19-es válogatott.

Előbbiek Kazincbarcikán, utóbbiak Mátraházán edzőtáboroztak a héten és több felkészülési mérkőzést is játszottak. A lányoknál Jerome Dumas már kijelölte azt a 12 fős keretet, amely vasárnaptól Szegeden folytatja a tréningeket és onnan utazik majd Szerbiába.

A lányok három edzőmérkőzést játszottak a héten: a Gyöngyös férficsapatát 5:0-ra győzték le, az extraliga bronzmeccsére készülő Jászberénnyel 2:2-t játszottak, míg az NB I-es, igaz, a juniorkeretből több játékossal is megerősített Gödöllőtől 3:1-re kikaptak, viszont a 15 pontig tartó ráadásjátszmában szépíteni tudtak.

A lányok szabad hétvégét kaptak, majd vasárnap folytatódik a felkészülés Szegeden, ahonnan április 25-én, szerdán utaznak majd a selejtezők helyszínére, Szerbiába, ahol a házigazdák mellett Hollandia és Dánia lesz a mieink ellenfele. A Jerome Dumas, Jan De Brandt, Molnár István edzőhármas kijelölte a 12 fős keretet, illetve a két tartalékot, akik holnap a csongrádi megyeszékhelyre utaznak.

Az U19-es válogatott Eb-selejtező-kerete: Király Anna (center, Penta Gödöllői RC), Kovács Lilla (center, MTK), Kökény Petra (ütő, HÉP-Röpke), Körtvélyessy Réka (ütő, Penta Gödöllői RC), Kundrák Eszter (ütő/liberó, Fatum-Nyíregyháza), Oláh Dóra (univerzális, UTE), Pap Dorka (liberó, Fatum Nyíregyháza), Petrenkó Brigitta (feladó, Linamar-BRSE), Sebestyén Flóra (univerzális, Linamar-BRSE), Szedmák Réka (univerzális, Linamar-BRSE), Tettamanti Virág (center, Penta Gödöllői RC), Tóth-Bagi Réka (feladó, Penta Gödöllői RC). Tartalék: Halla Gréta (átló, Penta Gödöllői RC), Berkó Vivien (liberó/ütő, Felsővárosi Fésűs RA). Szövetségi edző: Jerome Dumas.

A csapat Eb-selejtezői (Zrenjanin, Szerbia):

Április 26., csütörtök
17:30 Szerbia – Magyarország

Április 27., péntek
15:00 Magyarország – Hollandia

Április 28., szombat
15:00 Magyarország – Dánia

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés