kesport.hu

KTE-automatika.hu: Két pontot ért a küzdés Debrecenben


Az előzetesen szombatra kiírt mérkőzést végül pénteken játszották le Debrecenben, ám ez sem zavarta meg a kecskeméti férfi kéziseket, hogy begyűjtsék a fontos egységeket.

Jól indult kecskeméti részről a bajnoki összecsapás, hiszen 0-2-öt mutatott az eredményjelző közel öt percnyi játék után. Eztán a debreceniek is elkezdték a gólgyártást, de Bujdosó és Füstös vezényletével, valamint a kiváló formában lévő Podoba védéseivel a játékrész derekára már három volt a KTE-automatika.hu előnye, 4-7. Hazai időkérés után emberelőnybe kerültek a hírös városiak, és ezt könyörtelenül ki is használták, habár irgalmatlan keményen védekezett a DEAC, 6-10. Az utolsó percekre begyújtotta a rakétákat a Debrecen, de csak egyet tudtak faragni hátrányukból, így 10-13-mal végződött az első etap.

Lendületesebben jött ki a folytatásra a cívis városi együttes, továbbra is igen kemény védekezést bemutatva, de ez sem vetette vissza Ocsovai Zsolt legénységét, és okos gólokkal őrizték 2-3 gólos előnyüket; a 34. percben 12-15 állt a táblán. Fokozódott a feszültség és a tempó is, és ebből pedig a DEAC jött ki jobban, így a 41. percben már 17-17 volt az eredmény. Felváltva villantak eztán a kapu előtt a csapatok, majd Mazák és Horváth Andor egymás utáni szép megoldásai hozták helyzetbe a KTE-t, de nagyon nehéz utolsó tizenöt perc várt rájuk, 18-20. Szamos sem akart lemaradni, sokadjára oldotta meg furfangosan, góljával 20-23 változott az állás, Ocsovai pedig időt kért kilenc minutummal a vége előtt. Az 56. percben Kátait állították ki 22-24-nél, de az egész összecsapáson sokat dolgozó Szamos szép megmozdulásával 23-26-ról várhatták a maradék három percet a kecskemétiek, 23-26. Mazák piros lappal kiszállt a meccsből 1:20-al a vége előtt, ám Kátai bombája, illetve egy újabb szusszanásnyi pihenő rendezte a sorokat, így behúzta a megérdemelt győzelmet a KTE-automatika.hu, 26-28.

A Kecskemét két fordulóval a vége előtt 28 pontos, és az 5. helyről várhatja a jövő héten esedékes, Mezőkövesd elleni rangadót.

Ocsovai Zsolt értékelése: – Számítottunk rá, hogy kemény meccs lesz, ez beigazolódott. Végig tudtuk uralni a játékot, egy-két gyengébb produkció ellenére is, ez a csapat erejét mutatja. Jár a gratuláció a fiúknak, hiszen ez igazi férfi munka volt! Köszönjük a szurkolóknak, akik ilyen messzire is elkísértek bennünket! Jövő héten, hazai pályán a Mezőkövesd ellen szereténk folytatni a tavaszi menetelést, várunk oda is mindenkit sok-sok szeretettel!

DEAC – KTE-automatika.hu 26-28 (10-13)
férfi kézilabda NBI/B kelet, 24. forduló

Kecskemét gsz.: Horváth A. 2, Petrik Varga 3, Mazák 3, Miss 3, Bujdosó 2, Burik 2, Füstös 6, Kátai 3, Szamos 4.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés