kesport.hu

A Körmend után a Falcot is elkapta a KTE

A kecskeméti férfi kosarasok végig uralták a mérkőzést, és megérdemelten nyertek a Szombathely ellen a felsőházi középszakasz 6. fordulójában.

Szép kecskeméti támadás után Karahodzics nyitotta meg a pontok sorát, amelyre Váradi Benedek válaszolt a szombathelyiektől. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első percekben, egyik fél sem tudott tetemesebb előnyre szert tenni már az elején. A kiemelkedően jó formában játszó Dramicsanin már a negyed közepén nyolc pontnál járt. Vezérletével, és Bernard Thompson egymás utáni két hárompontosával meg tudott lépni egy kicsit ellenfelétől a KTE, 22-15. Srecko Sekulovic, a vendégek trénere azonnal időt is kért, amely sikeresen hatott csapatára, és megtörte a Kecskemét lendületét. A mozgalmas és sok pontot hozó első negyed 27-24-es hazai vezetéssel zárult.

A második negyed elején többször is meg tudta közelíteni egy pontra a Falco a kecskemétieket, de a hazaik nem engedték ki a kezükből a vezetést. Karahodzics szép egyéni akciójával a negyed közepén 5 pont volt közte, 33-28. Nagyon jól működött a támadójáték a lila-fehéreknél. Djeraszimovics előbb elérte, majd a következő támadásban át is lépte a tíz pontot, miután mindkét dobása sikeres volt. Viszont a vendégek végig ott loholtak ellenfelük mögött, és nem engedték, hogy meglépjen a KTE. Az utolsó percben előbb Wittmann dobta meg első pontjait, majd Perl zsákolt a túloldalon, ezzel ismét egy pontra jöttek fel a vendégek. Szoros első félidőt követően tehát 44-43-mal vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő Steve Taylor ziccerével kezdődött, mellyel először vezetett a mérkőzésen a Falco, de Thompson hármasa miatt ez csak pillanatokig tartott. Nem engedett ki a Kecskemét, ismét Thompson, utána pedig Pongó is betalált a triplavonalon túlról, majd Djeraszimovics palánkos tempójával először volt tíz pontos a különbség, 59-49. Megrogyott a Falco, a KTE triplái viszont rendre jól sültek el, és Wittmann távolija után, 64-49-nél időt kért a szombathelyi tréner. Áttörést viszont ez sem jelentett, hiszen előbb Karahodzics zsákolt nagyot, majd Dramicsanin triplája zárta a harmadik felvonást, 73-59.

A Szombathely ebben a szezonban eddig nagyon jól dobta a hárompontosokat, viszont ezen a meccsen átok ült rajtuk. Az utolsó negyed elején előbb Boriszov, majd Váradi hagyott ki távolit, ellenben a túloldalon Djeraszimovics beverte a triplát, 77-61. A mérkőzés 34. percében Dramicsanin elérte a húsz pontot, a Szombathely válogatott irányítója, Váradi Benedek pedig kipontozódott. 79-66-nál Forray kért időt. A negyed felénél kezdett meleggé válni a helyzet, Perl ziccerével tíz pont alá jött a Falco. 2:22-vel a vége előtt 8 pontra olvadt az előny és Forray kért ismételten időt. A Szombathelynek végül nem volt válasza a KTE lehengerlő támadójátékára, és csak megközelíteni tudták a hazaiakat. A végső győzelemre is esélyes Falconak tehát szezonbeli második kecskeméti vendégjátéka alkalmával is vereséggel kellett elhagynia a Messzi István Sportcsarnokot. A vége: 93-88.

Forray Gábor: Maximális gratuláció jár a csapat összes tagjának. Az ország egyik legerősebb csapatát tudtuk legyőzni, és ez nagy fegyvertény. Büszke vagyok a csapatra, hogy ebben a szorított menetben, amikor 2-3 naponta játszunk a legjobbak ellen, a héten már másodjára sikerül győzedelmeskednünk. Voltak hullámvölgyek a játékunkban, de összességében végig uraltuk a mérkőzést. A Falco van olyan erős csapat, hogy, amikor egy kicsit is kienged az ellenfél, akkor egyből utolérik őket. Szerencsére nekünk nem kellett izgulnunk, bár a végén meg tudtak közelíteni minket. Köszönöm Kecskemétnek ezt az estét, viszont nem örülhetünk sokáig. Szerdán következik a folytatás Székesfehérváron, és megpróbálunk ott is meglepetést elérni, mint ahogyan azt az alapszakaszban tettük az Alba ellen.

Srecko Sekulovic: Voltak jó periódusaink a meccsen, de a mai játékunk nem volt méltó a Szombathelyhez. Nem csak kicsi időközönként, hanem 40 percen keresztül kell jól játszanunk, főleg idegenben. Sok támadólepattanót engedtünk a Kecskemétnek, és védekezésben sokszor üresen hagytuk őket, ezért kaptunk olyan sok hárompontost. Nagyon fáj ez a vereség, szerettünk volna nyerni, hogy jobb pozícióból várjuk a folytatást, de harcolnunk kell tovább, és visszatérni a helyes útra. Köszönöm a szurkolóinknak!

Bernard Thompson: Elejétől kezdve nagyon jól kontrolláltuk a mérkőzést. Támadásban fantasztikusak voltunk, és a védekezésünk is rendben volt. Nagyon jó napot fogtunk ki és örülök, hogy az ország egyik legjobb csapata ellen sikerült diadalmaskodnunk. Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást.

Váradi Benedek: Először is gratulálok a Kecskemétnek, mindent beleadtak és nagyon jól játszva sikerült nekik megverni bennünket. Ami a mi játékunkat illeti, a védekezésünk nem működött. Ha ennyi pontot kap egy csapat idegenben, akkor nagyon nehéz nyerni. Főleg a második félidőben játszottunk rosszul, az első játékrészben koncentráltunk jobban, mind védekezésben, mind támadásban. Csalódott vagyok, mert fontos lett volna a győzelem a tabellán elfoglalt második hely szempontjából. Én is köszönöm a szurkolóinknak, akik ilyen nagy távot megtéve elkísértek minket Kecskemétre.

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 93–88 (27–24, 17–19, 29–16, 20–29)

KTE: Pongó 8/6, Thompson 15/15, Djeraszimovics 21, Dramicsanin 22/3, Karahodzsics 10. Csere: Wittmann 8/3, Molnár M. 9, Horváth K. -, Molnár D. -.

Falco: Govens 15/3, Perl 18, Váradi 14/3, Pustahvar -, Taylor 10. Csere: Norfleet 9/3, Borisov 20/9, Tóth N. 2.

Kipontozódott: Váradi (32. perc).

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés