kesport.hu

Nem bírt idegenben az Albával a KTE-Duna Aszfalt

Hill, Pointer és Lóránt is visszatért a bajnokhoz, nem volt esélye a KTE-nek a székesfehérváriak vendégeként. 

Az alapszakaszban nagy meglepetésre győzni tudott a Kecskemét Fehérváron, ezúttal nagyon felszívta magát az Alba. Ráadásul a hazaiak dolgát könnyítette, hogy visszatért sérüléséből Lóránt Péter, Kasey Hill és Sir’Dominic Pointer is.

Az első félidőben nagyon jól védekezett a címvédő, illetve szinte mindent be is dobott. Öt perc után már 20-9 volt az állás, és bár az első negyed végére ötre feljöttek a lila-fehérek, húsz perc után tizenhárom volt közte. Simpson is sokat villogott.

A fordulás után is jobban játszott az Alba, hiába kért időt többször is Forray Gábor, nem tudta megtörni a magabiztos fehérváriak lendületét. Bár egy visszaesett a tempó, kevesebb pont született, de a hazai előny így is csak nőtt, és a végére lett a legnagyobb. Az utolsó percekben a fiatalok közül Varga Máté és Joel Nshimba is lehetőséget kapott, sőt utóbbi szerezte a meccs utolsó kosarát.

Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt 85–60 (24–19, 22–14, 20–13, 19–14)

Alba Regia Sportcsarnok, 
V.: Pálla Z., Farkas G., Söjtöry T. (Bodrogváry I.)

Alba: Kovács Á. 7/3, Simpson 18/6, Harris 7/3, Lóránt 4, Keller Á. 12. Csere: Hill 6, Horton 6, Keller I. 4, Filipovity 10/6, Pointer 9/3, Varga -, Nshimba 2.

KTE: Pongó 7/3, Thompson -, Djeraszimovics 16/6, Dramicsanin 8, Karahodzsics 11/3. Csere: Wittmann 8/3, Molnár M. 10, Orgona -, Fülöp -, Horváth K. -, Molnár D. -, Kucsera -.

Forrás: bb1.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés