kesport.hu

Mercedes-KLA U9: Élményekkel gazdagodtak a gyerekek Erdélyben

A hosszú hétvégét egy erdélyi edzőtáborra használta fel a Mercedes-KLA U9-es csapata. A túra nyitányaként Kolozsváron játszottak 2-2-es döntetlent, ezt követően pedig kulturális programokon, illetve nemzetközi tornán vettek részt.

A csütörtöki edzőmeccset követően az edzések mellett a helyi látványosságokat járta körbe a csapat, a második napon Torockó, a tordai sóbánya és hasadék, Marosvásárhely, Korond és Parajd szerepelt az úti célok közt, majd szombaton Bucsin, Gyergyó térség, a Békás-szoros, a Gyilkos-tó, Csíksomlyó és Csíkszereda következett.

„Az első nap máris edzőmeccset játszottunk, így a második és harmadik napon az erdélyi élményszerzésen volt a hangsúly. Torockóról Tordára vezetett az utunk, ahol idegenvezetéssel megnéztük a híres sóbányát. Ezt kötetlen sportprogram követte, mivel egyfajta szabadidőközpontként is üzemel a hely. Mini golfoztunk, pingpongoztunk, csónakáztunk, de volt, aki a bánya közepén lévő óriáskerékre ült fel. Innen a tordai hasadékhoz mentünk, ahol túráztunk egyet a 1200 méternél is hosszabb hasadék falai közt. Marosvásárhelyen keresztül érkeztünk meg végül Szovátára, ahol a srácok egy átmozgató edzésen vettek részt, vacsora után pedig Parajdon pihentünk meg. A harmadik napon ismét a túrázásé volt a főszerep, a Békás-szoros megtekintése után vettük az irányt a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia felé Csíkszeredára. Itt Kurucsai Milán és Tajti József várt minket, az ő vendégségükben nézhettük meg az FK Csíkszereda – Galac meccset a csodálatos Márton Áron Stadionban.”

u9

Vasárnap torna következett a Mercedes-KLA számára, ahol a Brassó, a Csíkszereda és a Mercedes-KLA is két csapattal szerepelt. A nemzetközi mérkőzések abszolút új élmények voltak a gyerekeknek, de a torna második felére már felvették a ritmust.

„Nagyon kemény ellenfeleink voltak, ők ráadásul teljesen más szabályrendszerben is játszanak, mint mi itthon. 5+1-ben gyakorlatilag mindent lehet, a kapus átrúghatja a pályán a labdát, sok az ívelés, kapu elé lőtt labda, abszolút eredménycentrikus a játék már itt is, mindegy mi kell a sikerhez. Ehhez egy fizikális fölény is párosult, úgyhogy az elején érződött, hogy ezt a stílust nehezen vesszük fel, de a végén már felvettük a kesztyűt az utolsó meccsekre. A végén az általunk készített kupákat és díjakat adtuk át a csapatoknak, vittünk KLC-s baseball sapkát is, majd közös fotóval búcsúztunk. A csíkszeredai akadémiát Kurucsai Milán mutatta meg nekünk, mesélt az történetéről, kiválasztási rendszerről. Szabad programként Csíksomlyóra látogattunk el, ahol ki-ki maga döntötte el, hogy egy szentmisére, vagy a búcsú helyszínére látogat el.”

u9

Hétfőn újra a kulturális programoké volt a főszerep, majd a Mercedes-KLA küldöttsége újabb túrát követően érkezett meg Sepsiszentgyörgye, ahol az edzőmeccs után több meglepetés is várta őket.

„Hétfőn ellátogattunk a Szent Anna-tóhoz és a Mohoshoz, ahol egy újabb túrán vehettünk részt, gyönyörű környezetben. Sepsiszentgyörgyön már edzőmeccs várt ránk, amin hasonló tapasztalatokat szereztünk, mint a tornán. Nagyon erős fizikumú, idősebb játékosok ellen játszhattunk egy kemény meccset. Két részre osztottuk a keretet, összességében 8-2-re tudtak nyerni a hazaiak, majd egy büntetőpárbajt is lejátszottunk. Ekkor még senki sem tudta szinte, hogy tovább megyünk a Sepsi OSK – Dinamo meccsre, ahol a gyerekek vezethették be a hazai játékosokat, előtte pedig a Sepsi friss bajnok női csapatával is találkozhattak. A meccset a Sepsi táborával, a Székely Légió szektorából nézhettük végig, ami garantálta a szenzációs hangulatot. Sok éneket megtanultak a gyerekek, szurkoltak a helyi csapatnak, mely nagy csatában nyert 2-0-ra. Az ünneplés után felmehettek a srácok a vezérszurkoló mellé, ők énekeltették a tábort, ami hatalmas élmény volt, a szurkolóktól több ajándék sálat, sapkát kaptak. Ezután elfoglaltuk a szállást, ez volt az utolsó esténk. Hazafelé még Déván tettünk egy látogatást, kora este pedig haza is értünk. Ezúton is szeretném megköszönni egyesületünk mellett a szponzorok támogatását is, hogy létrejöhetett ez az edzőtábor! A szülők is sokat segítettek, kiemelném Lázár Leventét, aki profi módon állította össze számunkra a programokat és az útvonalat. Szakmailag én mindent visszakaptam abból, amiről a labdarúgás szól. Edzések, meccsek, tornák, hangulat. Nagyon elégedett vagyok, a srácok ügyesek voltak, még jobban összekovácsolódtak, komoly tapasztalatokkal gazdagodtak az élmények mellett.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés