kesport.hu

Molnár Márton a vízparton is otthonosan mozog

A KTE-Duna Aszfalt huszonnégy esztendős centere szívesen tölti szabadidejét a természetben.

Edzés edzés hátán, meccs, majd kezdődik minden elölről. Tréningek hada, készülődés a következő ellenfélre, hogy aztán a soron következő bajnokin újfent tudása legjavát hozhassa egy játékos. Igen ám, de a sportolóknak is van szabadidejük, amikor ki tudják pihenni a hátuk mögött lévő időszak fáradalmait. A pihenés relatív fogalom. Van, aki egész nap ki sem kel az ágyból, de olyan is akad, aki inkább a szabadban tölti idejét – ez utóbbiak kötelékébe tartozik Molnár Márton is.

-Jó, azért néha nálam is előfordul, hogy csak heverészek – mondta nevetve a kecskeméti kosaras. -Egyébként nagyon szeretem a friss levegőt, ha időm engedi a természetjárást választom. Szoktam úszni, szaunázni, vagy éppen olvasni. Az igazi hobbim azonban a horgászat. Még fiatal voltam, amikor elkezdett érdekelni a peca, egy ajándékba kapott bottal pedig kifogtam életem első halát a Rába-parton. Több sem kellet, egyből elmélyültem ebben a sportban. Újságot árultam, az ott megkeresett pénzből pedig megvettem a szükséges felszereléseket. Később országos harmadik lettem utánpótlásban, otthon érem- és kupagyűjtemény emlékeztet a versenyekre.

-Erdészeti végzettségem is van, talán ez is jelzi a természet iránti rajongásomat, nem hiába választottam ezt a hivatást. A vadászattal is megpróbálkoztam, itt nem is a lövés, hanem inkább a vadak megfigyelése érdekel leginkább.

Molnár Márton továbbá azt is hozzátette, hogy szezon közben nincs túl sok ideje hódolni szenvedélyeinek, ám a nyári szünetben annál inkább – ilyenkor igyekszik minden alkalmat kihasználni.

(ktekosar.com)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés