kesport.hu

Több másodosztályú klub is megkapta a megye I-es licencet

Az MLSZ BKMI szokásos közlönyében ezúttal a fegyelmi büntetéseken túl is voltak érdekességek, hiszen április végével határozat született a megye I-es licenckérelmekről.

A megyei igazgatóság a jelenlegi megye I-es mezőny összes csapatának megadta a zöld jelzést a 2018/2019-es szezonra, emellett több másodosztályú együttes is pozitív visszajelzést kapott. A megye II-ből öt klub jelezte indulási szándékát, északról a Tiszakécske, a Kerekegyháza és a Szabadszállás, délről a Sükösd és a Kelebia.

A megye II. északi csoportjában nagy valószínűség szerint az említett hármasból kerül ki a bajnok is, délen azonban érdekes a helyzet, hiszen a listavezető Géderlak nem vállalta a magasabb osztályt, a Kelebia pedig csak a középmezőnyben szerepel.

A friss bajnok Kecskeméti LC az NBIII-ban szeretné folytatni, ami már az MLSZ illetékességi körébe tartozik, a lila-fehérek tavaly is ennek megfelelően adták be licenckérelmüket.

A megye I. idén 13 csapattal rajtolt el, ami a Kecskemét feljutásával 12-re csökkenhet, kieső nem lesz. A 2018/2019-es szezon mezőnye nyáron válik véglegessé, mivel csonka létszámú a bajnokság, akár több klubbal is feltölthetik a mezőnyt, ami a másodosztályú csapatok esélyeit növeli a feljutásra.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés