kesport.hu

Parasportolók is ott voltak a SZÉP kihíváson

Czene Gábor, Boronkay Péter, Császár Attila

Negyedik alkalommal került megrendezésre május 6-án Kecskeméten a 210 km-es SZÉP kihívás kerékpáros teljesítménytúra.

A szervezők ezúttal is kitettek magukért, hiszen idén 350 kerékpáros nevezett az eseményre az ország 70 településéről. Nem kis meglepetésre ebben az évben már hat mozgáskorlátozott bringás is rajthoz állt, köztük a Mercedes-Benz Gyár KMSE többszörös világ- és Európa-bajnok triatlonversenyzője, Boronkay Péter paralimpikon, aki egyben a rendezvény fővédnöke is volt.

Császár Attila – szintén a „Mercis” csapat tagja – alkar és lábszáramputált kerékpáros ott volt, aki eddig mind a négy kihíváson részt vett, és teljesítette is az embert próbáló távot.

Tamás Ferenc és Megyeri Roland már másodszor pattantak nyeregbe az egyesület színeiben, és ha nem is tekerték végig a több mint 200 km-t, derekasan küzdöttek a szinte mindig szemből fújó széllel.

A Mercedes-Benz gyár KMSE egyesületében „újoncnak” számító Czene Gábor lábszáramputált paratriatlonos, akinek idei fő célja élete első hosszútávú triatlon teljesítése volt.

Üde színfoltként, és elismerően értékelték a sporttársak a Kecskeméti Első Sor VeloMelo+ mozgáskorlátozott kerekesének, Farkas Mihálynak a teljesítményét is, aki családjával együtt 50 km-t bringázott.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés