kesport.hu

Negyedik helyen végzett a KTE-automatika.hu

Bátor játékkal verték meg a Nyíregyházát a csütörtök esti összecsapáson, így a 4. helyen végeztek az idei kiírásban Ocsovai Zsolt tanítványai.

Petrik Varga góljával a Kecskemét ragadta magához a vezetést, majd aztán a nyírségiek percei jöttek. Gyorsan lereagálta a helyzetet a KTE, és harcias játékkal sikerült újra előnyre szert tenniük, sőt még Zaklajda is betalált egész pályáról a kapusát lehozó hazaiaknak, 5-7. Állandósult a két-háromgólos hírös városi előny: Mazák és Berkes tetszetős megoldásainak tapsolhatott az idegenbe is ellátogató szurkolósereg, 9-12. A félidő utolsó perceiben aztán felgyorsultak az események, rengeteg góllal terhelték meg egymás kapuit a csapatok, így 13-16-os eredménnyel vonulhattak pihenőre.

Fordulás után Petrik Varga elől, Podoba pedig a kapuban bizonyította, hogy mindenképpen szeretnék megszerezni a 4. helyet a Nyíregyháza előtt, 14-19. Két gyors hazai találat közelebb hozta a feleket, ám Berkes és Füstös tett róla, hogy ne kapjanak vérszemet, 17-22. Rövidzárlat következett eztán, és Ocsovai mester időkérése sem tudta felébreszteni a KTE-automatika.hu legénységét, így 20-22-re módosult az állás tizenkét perccel a befejezés előtt. Fontos pillanatokban sikerült eztán Bujdosónak és Füstösnek betalálnia, újra magabiztossá téve a vendégek fórját, 21-25. Horváth Andor is kivette a részét eztán a gólgyártásból, 23-27-nél pedig utolsó idejét kérte ki a hazaiak vezetőedzője, hogy megindítsák végső rohamaikat. A Nyíregyháza gólzsákja, Varga kétszer zörgette meg eztán a kecskeméti hálót; izgalmas végjátékra volt kilátás, 25-27. Támadóért elvették a KTE-től a labdát, de Balogh résen volt, és elcsente az indítást, az ellentámadásból pedig Bujdosó a lábak között tekerte el, ezzel biztossá téve, hogy melyik gárda végez a 4. pozícióban ebben az évben, 25-28.

Ocsovai Zsolt vezetőedző értékelése: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, illetve a kiváló tavaszi szerepléshez. Az első perctől kezdve uraltuk a meccset, egyáltalán nem érződött, hogy kevesebbet tudtunk készülni erre az összecsapásra. Köszönjük a támogatást szurkolóinknak, nagyon sokat segítettek!

Nyíregyháza SN – KTE-automatika.hu 25-28 (13-16)
férfi kézilabda NBI/B keleti-csoport, 26. ford.

Kecskemét gsz.: Horváth A. 2, Petrik Varga 5, Bujdosó 4, Mazák 4, Füstös 6, Kátai 1, Berkes 3, Horváth V. 2, Szamos 1.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés