kesport.hu

A fiataloké lehet a főszerep a Körmend ellen

Kucsera 15-ös mezben

Szombaton a felsőházi középszakasz utolsó meccsén lép pályára Körmenden a KTE-Duna Aszfalt, ám az eredmény már nem befolyásolja a folytatást, így Forray bátran nyúlhat a fiatalabbakhoz.

Kucsera Dániel tíz éve kezdett el kosárlabdázni. Már fiatal korában is termetesebb volt az átlagnál, szinte magától értetődő volt, hogy ezt a sportágat választja. 2014-ben Hernádról igazolt Kecskemétre, az utóbbi négy év pedig meghatározó volt számára.

-Egy kis faluból jöttem, Kecskemét nagy ugrás volt az életemben. Eleinte főképp az iskola miatt választottam ezt a várost, de ha most kellene döntenem, biztos, hogy az kosárlabda lenne a vonzóbb. Kiválóan érzem magam, tudásom legjavát ennek a csapatnak köszönhetem.

Fiatal kora ellenére Kucsera Dániel már alapembernek számított az idei szezon U20-as csapatában. Átlagban 27.8 percet töltött a pályán, amit alatt 6.6 pontot és 7.7 lepattanót jegyzett.

-Elég nehézkes volt a szezonom, hiszen nyáron, a válogatottban centert játszottam, de ősztől már inkább négyes poszton számítottak rám. Eleinte nem nagyon ment a játék, de a végére kezdtem belejönni. Talán jobb helyezést is elérhettünk volna, viszont a szoros meccsekből általában rosszul jöttünk ki. Remélem, jövőre még jobban összeállunk.

Dani számára mérföldkő volt az alapszakaszbeli Falco elleni, idegenben lejátszott meccs, ekkor debütált ugyanis az A-csoportban.

-Megmondom őszintén, nem igazán számítottam arra, hogy lehetőséget kapok. Amikor Forray Gábor szólt, hogy készülődjek, mert beállok, akkor egy kicsit elkezdtem izgulni. Felmentem a pályára, beleadtam mindent és megszereztem az első pontjaimat. Bár vereséget szenvedtünk, ezt a mérkőzést soha nem felejtem el, örök emlék marad.

A KTE-Duna Aszfalt szombaton Körmendre látogat, az utolsó mérkőzés következik a középszakaszban.

-Ez a találkozó tulajdonképpen már tét nélküli, az edzők azt mondták, hogy a fiatalok is lehetőséget kapnak, hogy megmutassák, mit tudnak. Annak ellenére, hogy már nem mozdulhatunk el az ötödik helyről, tudásunk legjavát akarjuk nyújtani.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt
Középszakasz, 10. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
Játékvezetők: Földházi Tamás, Minár László, Dr. Mészáros Balázs
MKOSZ ellenőr: Forrai Sámuel

(ktekosar.com)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés