kesport.hu

Bekő Balázs: A szívem egy része Kecskeméten van

Örökre szívükbe zárták a kecskeméti szurkolók a KTE baseballsapkás vezetőedzőjét, Bekő Balázst, akivel a nehéz körülmények ellenére is szárnyalt a hírös városi gárda. Elmondta nekünk, dolgozna-e újra Kecskeméten, illetve megvan-e még a szurkolóktól kapott legendás baseballsapkája.

Hogyan emlékszel vissza a Kecskeméten eltöltött időszakodra?

A legjobb érzésekkel tekintek vissza Kecskemétre, pályafutásom eddigi legszebb évei töltöttem ott. Itt próbálhattam ki magam először NBI-es csapat kispadján. Az az időszak, amit ott eltöltöttem a legszebb várakozásaimat is felülmúlta, nyilván volt benne pici keserűség, ha a végét nézzük a dolognak, gondolok itt arra, hogy a pénzhiány miatt gyakorlatilag a KTE, mint olyan megszűnt létezni és a csapatot kizárták az első osztályból, de lényegében, amit itt átéltem két év alatt, az csodás volt.

Mi volt a legszebb emléked, illetve van-e olyan dolog, amivel kapcsolatban hiányérzeted van?

Hiányérzetem abból a szempontból van, hogy kíváncsi lettem volna meddig tudunk eljutni a csapattal. Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez mérten a maximumot hoztuk ki, de kicsit nagyobb büdzsével egész nagy dolgokra lehettünk volna képesek. Külön nem emelnék ki semmit, sok szép pillanat volt, élveztem minden egyes percét. A szurkolóktól kezdve a remek meccseken át egészen a nagyszerű atmoszféráig, ami a meccseinket övezte, konkrét emlékképek nincsenek bennem, de az egésznek volt egy iszonyatosan jó feelingje, ami mély nyomot hagyott bennem.

Megvan-e még a legendás baseball sapkád, amit a KTE-szurkolóktól kaptál?

Elajándékoztam az utolsó hazai meccsen egy kislánynak, amiért cserébe kaptam egy másikat, amit jelenleg az akkori másodedzőm, Visinka Ede őriz. Természetesen a baseball sapka megmaradt, mint állandó kellék, de olyan szintű ereklyém, mint ami az volt, olyan soha többet nem lesz.

Figyelemmel kíséred a megyei első osztályt éppen megnyerő klub történéseit?

Amióta távoztam, mindig nyomon követtem, hogy mi történik éppen a klub háza táján. Nagyon remélem, hogy megtalálják a számításaikat, és a közeljövőben újra az NBI-ben fognak szerepelni.

Hogy telnek a napjaid mostanság?

Megmondom őszintén, hogy nehezen. Voltam Diósgyőrben, Győrben, most pedig Sopronban. Nem egyszerű az életem, de ugyanúgy dolgozom. Szeretem azt, amit csinálok, és ez kitölti a napjaimat.

Mik a terveid a jövőre nézve? Szeretnél esetleg újra NBI-es csapatot irányítani vagy kipróbálni magad külföldön?

Nem vagyok az a tervezgetős típus. Úgy vagyok vele, ha megkeresnek egy munkával, én abból szeretném kihozni a maximumot. Abszolút pozitív vagyok, minden kihívást szeretek, nincsenek konkrét vágyálmaim, dolgozni szeretek, és ez így is marad.

Mivel töltöd majd az uborkaszezont?

Még egyelőre konkrét terveim nincsenek. Öt forduló van hátra a bajnokságból, szeretném normálisan befejezni a szezont, és a lehető legtöbb meccset megnyerni a hátralevőkből. Utána nyáron egy kicsit kifújom magam, és hogy ezt követően mi fog történni, azt még magam sem tudom.

Mit üzensz a kecskeméti szurkolóknak?

A szívem egy része Kecskeméten van. Szóval azt szeretném üzenni, hogy remélem még találkozunk, és nem az ellenfél csapatánál fogok dirigálni. Nagyön örülnék neki, ha az élet még egyszer adna rá lehetőséget, szívesen dolgoznék újra ott.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés