kesport.hu

Sikeres volt az I. KTE Családi Nap – képekkel

A KTE-automatika.hu férfi kézilabdacsapata szombaton rendezte meg az I. KTE Családi Napot, amelyen a jó hangulatú háromcsapatos minitornát a Mercedes-Benz Gyár együttese nyerte meg.

A rendezvény elsődleges és legfontosabb célja a jótékonykodás volt, hiszen a csapat a Családi Nap teljes bevételét a másfél éves, daganatos megbetegedésben szenvedő Elekes Lizike családjának ajánlotta fel. Örömteli, hogy összesen 215.500 forint gyűlt össze, és a csapat ezúton is hálás minden felajánlónak!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az eseményre kilátogató nézők három, 2×15 perces összecsapást láthattak. A tornán résztvevő csapatok a KTE-automatika.hu SURPRISE Team mellett a Kecskeméti Sportiskola (KESI), valamint a Mercedes-Benz Gyár gárdái voltak, közülük utóbbi került ki győztesként. Az első mérkőzésen a rendező KTE a Mercedes-Benz csapatával csapott össze, és maradt alul három góllal. A második mérkőzés hozta a legizgalmasabb ütközetet, amelyen a Mercedes a KESI csapatával játszott egy végletekig kiélezett, 24-24-es döntetlent. Az utolsó mérkőzés is pikáns lett, hiszen a tanítványok legyőzték mestereiket, ugyanis a KESI fiataljai két góllal kerekedtek a KTE-automatika.hu SURPRISE Team fölé.

KTE-automatika.hu SURPRISE Team – Mercedes-Benz Gyár kézilabdacsapata 14-17
Kecskeméti Sportiskola – Mercedes-Benz Gyár kézilabdacsapata 24-24
KTE-automatika.hu SURPRISE Team – Kecskeméti Sportiskola 14-16

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója is pályára lépett a Mercedes-Benz Gyár kézilabdacsapat kapusaként az I. KTE Családi Nap keretein belül rendezett tornán, és a meccsek után egy rövid interjú erejéig szólítottuk meg.

Németországban hosszú éveken keresztül kézilabdázott.

Bizony, 10 éves voltam, amikor elkezdtem kézilabdázni. Rögtön megszerettem a sportágat, és azóta ez az egyik kedvenc labdajátékom. 28 éves koromig kézilabdáztam Németországban és kapus voltam. Legmagasabb szintet számomra a német másodosztály, a Bundesliga 2. jelentette, melyben még a Stuttgart csapatával szerepeltem. 1998-ban volt az utolsó profi mérkőzésem.

Magyarországon is sportol?

Nem túl sokat, de amint az időm engedi, a kecskeméti FormaZona konditerembe szoktam járni, hogy mozgásban tartsam magam. Már 20 éve, hogy abbahagytam a profi sportot, de nagyon fontosnak tartom a testmozgást. Az egészséges életmód fontos hozzátartozója.

Az I. KTE Családi Nap jótékony céllal valósult meg egy beteg gyermek megsegítése miatt. Fontosnak tartja az efféle jótékonykodásokat, támogatásokat?

Igen, természetesen. Nagyon fontosnak tartom, hogy aki csak megteheti, az ott segítsen erejéhez mérten, ahol csak tud, és annak, akinek csak tud. Az ilyen rendezvények, melyek jótékony céllal jönnek létre, nagyon hasznosak, és ezen a napon is egy nagyon fontos ügyet szolgálunk. Remélem, hogy sok adomány összegyűlik a beteg kislány családjának, és biztos vagyok benne, hogy az az összeg jó helyre fog kerülni.

Hogyan érezte magát az I. KTE Családi Napon?

Szuperül. Örömmel fogadtuk a meghívást, hogy a Mercedes-Benz Gyár kézilabdacsapata is részt vegyen ezen a jótékony tornán. Ez az első alkalom hosszú időt követően, hogy újra pályára léptem és kézilabdázhattam. Nagyon élveztem minden percét.