kesport.hu

A Körmend szerzett előnyt a negyeddöntőben

A vártnál simábban alakult a Körmend – KTE-Duna Aszfalt párharc első felvonása kedden este.

A Körmend kezdte jobban a meccset, eleinte képtelenek voltak betalálni a vendégek. 10-0 állt már az eredményjelzőn, amikor Molnár Márton az ötödik percben megszerezte az első lila-fehér pontokat, ám később jött a válasz Ferencztől – előbb egy tempót, majd egy hármast értékesített a Körmend kapitánya (15-2). Molnár Márton kiválóan szállt be a meccsbe, pontjaival bejött tíz alá a KTE (15-7), viszont a hátralévő időben már nem tudtak betalálni a hírősvárosiak, míg a vasiak kétszer is eredményesek voltak (19-7).

Karahodzsics duplájával csökkent a hátrány (19-9), de Fanning távolról talált be a túloldalon (22-9). 24-11-es állásnál megrázta magát a Kecskemét, előbb Dramicsanin dobott be egy büntetőt, Molnár Márton újabb kosarát pedig Djeraszimovics 2+1-es akciója követte (24-17). Benne volt, hogy akár közelebb is férkőzhet az MTE-hez a KTE, azonban a kísérletek kimaradtak. Többször is gyorsindításból szereztek kosarat a hazaiak, akik a tizennyolcadik percben már 37-17-re vezettek. Minimálisan csökkent a különbség a nagyszünetre, 39-22-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

Dramicsanin szerzett büntetőkből öt pontot, tizenkettőre csökkent a különbség (39-27). Fanning volt eredményes, majd Dramicsanin távolról talált be (41-30). A játékrész vége a Körmendnek sikerült jobban, amely leginkább a remekül játszó Ferencz Csabának köszönhetően 57-40-re vezetett harminc perc után.

Az utolsó negyedben már nem volt esély a kecskeméti fordításra, viszont egy percig sem adták fel a küzdelmet a vendégek. A mérkőzés végén lehetőséget kaptak a fiatalok is, Kucsera Dániel először volt eredményes az A-csoportban távolról, míg Orgona Gergő megszerezte első pontjait a felnőttek között, ezzel kialakult a 77-59-es végeredmény.

Forray Gábor: – Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyerte meg a találkozót. Ehhez azért mi is kellettünk, hiszen az első negyedben ránk nem jellemző módon, puhán, enerváltan mozogtunk. Húsz százalékkal dobtuk a kétpontosokat, nullával a triplákat, így azért nehéz nyerni, főleg egy jó csapat otthonában. A második félidőt kihoztuk döntetlenre, betaláltunk kintről. Azért bosszant a vereség, mert végig megvoltak a helyzeteink, viszont nem tudtunk betalálni. A sport ilyen, remélem, hogy a következő mérkőzésen majd betalálunk, és tudunk egyenlíteni.

Molnár Márton: – Az első félidőben sok ziccert hibáztunk, illetve a távoli dobásaink sem mentek be. A találkozó második felében már bementek a tripláink, viszont a hátrányt nem tudtuk ledolgozni. Megérdemelten nyert a Körmend, gratulálok neki, készülünk a következő mérkőzésre.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 77-59 (19-7, 20-15, 18-18, 20-19)
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: V.: Pálla Z., Tőzsér D., Török R.

Körmend: Wright 9/3, Hollins 2, Ferencz 20/12, Davis 15/3, Csorvási 16. Csere: Fanning 13/9, Németh -, Halász -, Bán 2, Márton -.

KTE: Pongó 3/3, Thompson 6/3, Djeraszimovics 10/3, Dramicsanin 11/3, Karahodzsics 4. Csere: Wittmann 7/3, Molnár M. 13, Kucsera 3/3, Fülöp -, Molnár D. -, Orgona 2.

A párharc állása: 1-0, a Körmendnek.

(bb1.hu / ktekosar.com)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés