kesport.hu

Rangos egyetemi sportbajnokság házigazdája a Neumann János Egyetem

A Neumann János Egyetemen rendezik meg idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság labdarúgó bajnokságát. Az esemény megnyitó ünnepségét 2018. május 15-én délben tartották a GAMF Műszaki és Informatikai Kar labdarúgópályáján. Majd 14.00 órától megkezdődtek a mérkőzések. Az eredményhirdetést szerdán tartják.

A Neumann János Egyetem 2016-tól az integrált sportiroda felállításával új alapokat adott az egyetemi sportélet szervezésének. Ez a munka 2017-től egyre gyorsuló ütemben haladt, 2018-ban pedig az Egyetem már több csapat- és egyéni sportágban is nevezett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokra (MEFOB). A Neumann János Egyetemen a nagypályás labdarúgás a legnépszerűbb sport a hallgatók körében, ezért is szervezhette meg idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által Kecskeméten a labdarúgás döntőjét.

A versenyen öt csapat indult: Debrecen, Szombathely, Pécs, Budapest és Kecskemét városokból érkeztek a sportoló fiatalok a kétnapos rendezvényre. A rangos egyetemi sportesemény apropóján kérdezte meg Finta Zitát, a Neumann János Egyetem kancellár asszonyát a keol.hu, hogy várható-e folytatása a mostani egyetemi „sportdiplomáciai” sikernek:

– Elindítottuk azt a munkát, amellyel a sportéletet szeretnénk Kecskeméten az egyetem hallgatói között népszerűsíteni. Azt gondolom, hogy több sportágban ez nagyon látványosan elindult. Ennek része a ma kezdődött labdarúgó bajnokság is. De nem csak ezt, hanem a röplabdásokat is meg kell említenem, akik nagyon szép eredményeket értek el a MEFS által szervezett bajnokságon: ott bejutottunk a négyes döntőbe. Minél több versenyt szeretnénk a jövőben lehozni Kecskemétre, mert szeretnénk a hallgatók körében népszerűsíteni a sportot, mint szórakozási lehetőséget. Ráadásul a sport nem csak annak szórakozás, aki játszik, hanem annak is, aki nézi.

 

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés