kesport.hu

Hencz 5. helyen végzett a kadet birkózó Európa-bajnokságon

Két esélyünk volt a bronzérem megszerzésére a kadet Európa-bajnokságon, de Balázs Bálint és Hencz Joel is az ötödik helyet szerezte meg szabadfogásban a szkopjei csarnokban. A nehézsúlyú Ubornyák Csaba és a 80 kilós Korcsog Milán a vigaszágon próbál közel férkőzni a dobogóhoz, a többiek búcsúztak a versenytől.

Balázs Bálint még a nyitónapon küzdötte ki a mai bronzmérkőzés jogát, és joggal reménykedtünk abban, hogy a német Monz-cal szemben ki is csikarja a harmadik helyet. Végül egy pontgazdag mérkőzésen 14-6-ra kapott ki a magyar birkózó. A Tatabánya neveltje a magyar küldöttség első pontszerzője Szkopjében.

A második éremesély valóra váltását vártuk a 92 kilós Hencz Joeltől, a kecskemétiek reménysége előbb egy bolgár fiút gyűrt le küzdelmes meccsen a vigaszágon, de ezután az ukrán Sztaszjuk már túl kemény diónak bizonyult: technikai tus lett a vége. Újabb ötödik hely.

Jó hír, hogy nehéz emberünk, a Kecskeméti TE 110 kilós versenyzője, Ubornyák Csaba a vigaszágon próbálhat szerencsét, mert legyőzője, a bivalyerős orosz Kozirjev döntőt birkózhat – írja a szövetség honlapja.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés