kesport.hu

Egalizált a Kecskemét

A KTE-Duna Aszfalt és 92-78 arányban mért vereséget a Körmend csapatára. Ezzel 1-1-re szépített összesítésben a Körmend elleni összecsapás során.

Rendkívül jól kezdte meg az első negyedet a Kecskemét, ugyanis kezdésként sikerült nyolc ponttal elhúzniuk, főként Karahodzic Kemal révén, 8-0. Ezután felébredt a vendég csapat és Ferencz duplájának, illetve Fanning hárompontosának köszönhetően sikerült kozmetikázniuk az eredményen, 8-5. Ezt követően Derasimovic lendült bele és szerzett három egységet a kecskemétiek neve mellé, amit Molnár D.-nek még sikerült a kétszeresére növelnie, 14-5. Ekkor látta elérkezettnek az időt, hogy kicsit ráncba szedje csapatát a Körmend mestere, kikérte első idejét. Az időkérés után ott folytatták a hazaiak, ahol abbahagyták. Először Karahodzic szerzett faulttal együtt kétpontost, majd ugyanezt kishíján sikerült megismételnie még egyszer, de ezúttal a büntető kimaradt. 20-12-nél szólalt meg a negyed végét jelző duda.

A második etapot némileg jobban kezdte a Körmend, Wright értékesített egy ziccert, majd Márton süllyesztett el egy hármast, így már csupán három egység választotta el a két gárdát egymástól 20-17. Ezt követően, ismét elővette első negyedben mutatott formáját a Kecskemét. Előbb Derasimovic dobta be büntetőit, majd Dramicanin szórt be egy hármast a támadó idő lejártakor, 25-17. Ezután rövid időre állandósult a két csapat közti 7-8 pontos szakadék, majd nem sokkal később egy fokozattal fentebb kapcsolt a hírös városi gárda, a vendégek mestere egy remek kecskeméti akció után, 34-23-nál látta elérkezettnek az újabb időkérést. Az timeout után sem sikerült semmi újat mutatnia a Körmendnek, ellentétben a hazaiakkal, akik sorra dolgozták ki a szebbnél-szebb akciókat. Először a fiatal Molnár csente el a labdát majd ment vele ziccerbe, majd ugyanezt Dramicanin is eljátszotta, így 40-28-as félidei eredménynél kezdődhetett meg a szünet.

A második félidő is remekül kezdődött a hazaiak számára, hiszen Dramicanin előbb büntetőkből, majd később egy sarokból eleresztett triplából volt eredményes, később pedig Thompsonnak sikerült faulttal együtt bedobnia egy ziccert, mely után értékesítette a büntetőt is, 48-31. Ezután zsinórban négy hárompontos követte egymást 2-2 arányban, majd Molnár M. is megszerezte első pontjait, 56-42. A vonalon kívüli dobások száma továbbra sem csökkent, ugyanis előbb Wright süllyesztett el egyet, majd rögtön jött rá a válasz hazai részről Wittmann révén, 59-45. A Kecskemét még ezt követően is tudta fokozni az iramot, a két Wittmann-tripla mellé még fért egy Dramicanin által értékesített tempó dobás is, 64-45, egészen az etap végéig tudták tartani a 19 pontos előnyt, amely 71-52-nél ért véget.

Az utolsó felvonás két ziccerrel, majd megint egy hárompontos párbajjal kezdődött. Pongóéra Ferencz, míg Karahodzicéra Wright válaszolt, 79-59. Ez az etap már komolyabb téttel nem bírt, főként ekkor láthattak a szurkolók zsákolásokat, szép figurákat, remek cseleket. Egy kis ideig sikerült tartania a húsz pontos előnyét is a Kecskemétnek de előbb Bán lesett le egy passzt és értékesített egy ziccert, majd Tuoyo a vendég csapat centere is bevágott egy triplát, ekkor kért időt először Forray mester az összecsapás során. A rövid játékmegszakítás után Dramicanin köszönt be egy triplával, így ismét tizennyolc egységgel vezettek a Forray-tanítványok, amit csupán kozmetikázni tudtak a vendégek, így nagyszerű játékkal sikerült tizennégy pontot rámérni a Körmend együttesére.

Forray Gábor: Először is szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, illetve a szurkolóinknak, másodsorban pedig gratulálnék a Körmendnek, hiszen remek triplamutatóval zárták a mérkőzést, ami idegenben nagy szó. 65 százalékkal dobták a hármast, ami még jobban növeli a győzelmünk jelentőségét. Én úgy gondolom az első félidőben tettük le győzelmünk alapjait, ugyanis mindössze 28 pontot kaptunk. Sokat segített, hogy a két meccs alapján fel tudtunk készülni a Körmendből, így tudtuk mit szeretnének játszani, de természetesen a győzelemhez kellett az is, hogy mindig jó helyre játszottuk a labdát. Örülünk, hogy a nézők így meg tudnak nézni még egy mérkőzést a Messzi István sportcsarnokban, folytatás kedden.

KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend 93-78 (20-12, 20-16, 31-24, 22-28)
Messzi István Sportcsarnok,
V.: Földházi T., Papp P., Balogh Gy. (Farkas J.)

KTE: Pongó 11/9, Thompson 10/3, Djeraszimovics 17/3, Dramicsanin 17/9, Karahodzsics 18/3. Csere: Wittmann 13/9, Molnár D. 5/3, Molnár M. 2.

Körmend: Wright 20/12, Hollins -, Ferencz 17/9, Davis 3, Tuoyo 8/6. Csere: Csorvási 8, Halász 11/9, Bán 8, Fanning 3/3.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés