kesport.hu

Érvényesítette a papírformát a Fradi Kecskeméten

Szinte telt ház előtt látta vendégül utolsó hazai mérkőzésén a KNKSE a bajnoki címre hajtó FTC-Rail Cargo Hungária csapatát. A mérkőzés nem tartogatott meglepetést, a vendégek 27 gólos győzelmet arattak.

A Fradi számára nagyon fontosnak ígérkezett a találkozó, hiszen a bajnoki versenyfutás szempontjából a gólkülönbség fog dönteni az aranyéremről az FTC és a Győri Audi ETO KC csapatai között. Ennek megfelelően már az elejétől kezdve hatalmas tempót diktáltak a fővárosiak. A mérkőzés első gólját a hazai Siska Pálma szerezte, de esélyeshez méltóan gyorsan átvette a vezetést az FTC. A negyedik percben Kovacsics Anikó szép betörésével és góljával már 4-1-re vezettek a vendégek. A hetedik percben már a negyedik gyorsindításos góljukat szerezték a zöld-fehérek, 2-6. Aron Andrea talált be egymás után kétszer is a kecskemétiek részéről, ám a Ferencváros mind támadásban, mind védekezésben megállíthatatlannak bizonyult. A félidő felénél hét góllal vezetettek a vendégek, amikor Háfra Noémi átlövésére Siska Pálma válaszolt egy szép távoli lövéssel, 6-13. Elek Gábor, a vendégek trénere ekkor időt kért. A 20. percben Bíró már a második kecskeméti büntetőt hárította, majd Lukács Viktória kapufás góljával tízgólossá vált a különbség, 7-17. Schatzl Nadine vezérletével futószalagon szerezte a gólokat az FTC, és a félidő végére 15 gólos előnyt épített ki, 8-23.

A második félidő gyors gólváltással kezdődött, majd Gulyás Vanda percei következtek a kecskeméti oldalon. Előbb szép gólt jegyzett, majd szemfülesen labdát szerzett a kezdőkörben és ismételten betalált. A Ferencváros azonban nem állt meg, Kovacsics góljával 11-28-nál Marosán György, a KNKSE vezetőedzője kért időt a második félidő 9. percében. Az időkérés jól sült el: előbb Deáki Dóra talált be, majd Kucerova Yuliia büntetőből volt eredményes. Szucsánszki kiállítása miatt üres kapuval támadtak a vendégek, ezt Szabó Edina ki is használta, és 14-29-nél Elek Gábor kért időt. Össze is kapták magukat a vendég lányok, és egymás után szerezték a gólokat. A 18. percben érték el a 20 gólos különbséget, 15-35. Érezhető volt, hogy minél több góllal szeretnének nyerni a budapestiek, védekezésben nagyon koncentráltak voltak, míg a támadásaikat rendre gyors góllal fejezték be. A vendég időkérést követő pár perc 1-11-es rohamot hozott, amely végleg megpecsételte a mérkőzés alakulását. A 25. percben Orell Bettina talált be szélről, 19–42; az utolsó percek viszont már csak FTC gólt hoztak. Gólgazdag mérkőzésen 19-46-os végeredménnyel búcsúztak a kecskeméti lányok a Messzi István Sportcsarnok közönségétől, és vélhetően az élvonaltól is. A szezon utolsó mérkőzését Kisvárdán játssza a KNKSE.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Edzői értékelések

Marosán György, a KNKSE vezetőedzője: Gratulálok a Ferencvárosnak, nagyszerűen játszottak és esélyeshez méltóan húzták be a találkozót. A teljes mérkőzés során látszódott a két csapat közti különbség. Az FTC vezetői és persze játékosai bebizonyították, hogy igazi példaképek. Ha egy csapat így tud hajtani a 15-20 gólos előny birtokában is, az hatalmas szívről tesz tanúbizonyságot. Sajnálom, hogy így alakult az utolsó hazai mérkőzésem a kispadon, de szeretnék köszönetet nyilvánítani mindazoknak, akik támogattak engem a Kecskeméten töltött időm során.

Elek Gábor, az FTC-Rail Carco Hungária vezetőedzője: Speciális helyzet alakult ki a bajnokság végjátékára, hiszen a Győrrel harcolunk, és a gólarány fog dönteni a bajnoki címről. őszintén szólva nem így terveztem, hogy a bajnokság ezen szakaszában még ennyire kiélezett csatákat kell vívnunk, hogy minden gólnak döntő szerepe lehet. A Békéscsaba elleni meccsünkön ezt nem is tudtuk ennek megfelelően megoldani, de ma minden összejött. Rendkívül jó kapusteljesítményünk mellé egy gördülékeny és hatékony támadójáték párosult. A legfontosabb az volt, hogy ha hibáztunk, azt megfelelően toleráltuk egymással szemben és mentünk tovább, sosem álltunk meg. A hiba benne van a sportban, de döntő lehet, hogy egy csapat hogyan kezeli azt. Ebben hatalmasat léptünk előre. 27 góllal nyertünk, tehát nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel.

HUFBAU AKKER-KNKSE–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 19–46 (8–23)

Kecskemét gsz.: Siska 2, Orell 2, Kaiser 1, Deáki 3, Szabó E. 2, Aron 2, Gulyás 2, Kucerová 3, Borges-Lima 2.

FTC gsz: Lukács 9, Van Der Heijden 4, Kovacsics 4, Snelder 7, Háfra 7, Schatzl Nadine 10, Szucsánszki 1, Faluvégi 1, Jovanovics 2, Hornyák D. 1.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés