kesport.hu

Apró célokat követve lépked előre a KTE

Múlt héten kedden kezdődött meg a Körmend elleni, negyeddöntőbeli párharc, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart. Az első összecsapáson 77-59-es vereséget szenvedtek a hírös városiak idegenben, majd pénteken fantasztikus játékkal, magabiztos, 93-78-as győzelmet arattak a Messziben, így 1-1-ről várják a folytatást.

– A győzelmünk első és legfontosabb kulcsa az volt, hogy sikerült fejben, illetve fizikálisan felfrissíteni a társaságot – mondta a csapat honlapjának Forray Gábor vezetőedző. – Jó taktikát választottunk mind védekezésben, mind pedig támadásban. Apró dolgokon változtattunk a keddi mérkőzéshez képest, úgy gondolom, ez jól sült el. Fontos volt, hogy az első pillanattól fogva úgy léptünk pályára, hogy tudattuk ellenfelünkkel, nincs keresnivalója, ez megadta az alaphangot.

-Meg kell próbálnunk olyan intenzitással kezdeni a következő meccset, mint ahogyan azt tettük legutóbb. Ha ez sikerülne, hatalmas nyomás lenne a Körmenden. Azt gondolom, számukra kellemetlen, hogy tőlünk kikaptak, méghozzá igen simán. Három-nullával kellett volna abszolválniuk a párharcot, hál’ Istennek, ez már nem valósulhat meg. A körmendi közönség szereti és érti a kosárlabdát, azt is látja, hogy nem egy szinten van a két csapat. Minimális elvárás, hogy agyonverjenek minket. Ha a mérkőzés elején meg tudjuk valósítani azt, hogy ne ugyanaz legyen a forgatókönyv, mint az első találkozón, akkor lehet keresnivalónk. Nagyon nehéz Körmenden játszani, hiszen ellenfelünk jó csapat, fantasztikus közönséggel, felkészült edzővel. Fel kell kötni a fehérneműt, minden együttesnek, nem csak nekünk. Nehéz meccsre számítok, de mindenképpen megpróbálunk nyerni.

Forray Gábor azt is elárulta, hogy lesznek változások az utazással kapcsolatban.

– Kicsit átszerveztük azt utazást, megpróbálunk korábban odaérni Körmendre. Ebéd előtt sétálunk egyet, ebéd után pedig lesz pihenőszoba. Mindent előrébb hozunk, hogy több idő maradjon a regenerálódásra. Máson nem változtatunk, mindenkinek megvan a mérkőzés előtti rituáléja. A taktikát megbeszéltük, finomítottunk rajta, nagy várakozásokkal megyünk Körmendre. Az apró céljainkat, amiket kitűztünk, elértük. Legutóbb szerettünk volna egy meccset nyerni a play-offban, ezt is teljesítettük. A következő célunk az lesz, hogy idegenben is nyerjünk egyet.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt
Negyeddöntő, 3. mérkőzés

A párharc állása: 1-1

Játékvezetők: Kapitány Gellért, Praksch Péter, Farkas Gábor
MKOSZ ellenőr: Várhalmi Zsolt

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés