kesport.hu

Révész Borókával nyert tornát Szerbiában a B33 válogatott

Erre a hétvégére kettévált a felnőtt 3×3-as válogatott kerete. A játékosok egyik fele Moszkvába utazott, ahol szép tornagyőzelmet aratott. A csapat másik fele Böröndy Vivien, Szabó Petra, Süle Krisztina, illetve az U18-as válogatottból Révész Boróka összeállításban Stara Pazova városában szerepelt. Innen is tornagyőzelmet szállítottak a magyar lányok.

A szerb 3×3-as versenysorozat hétvégi állomásán a női mezőnyben kilenc csapat vett részt, melyek három csoportba osztva kezdték meg a küzdelmeket. A mérkőzéseket az eső esetére kijelölt helyszínen, az ottani sportcsarnokban bonyolították le. A csoportkörben a magyar válogatott két helyi csapatot győzött le magabiztosan 19-5, illetve 21-11 arányban. A két sikerrel az elődöntőbe jutottak a mieink.

Az elődöntőben már lényegesen nehezebb ellenféllel, a szerb 3×3-as válogatott bő keretének tagjaiból álló csapattal mérkőzött válogatottunk. Itt végül óriási csatában 18-17-es magyar győzelem született. A fináléban a „Dream Team” elnevezéssel szereplő alakulat volt az ellenfél. Szintén 3×3-as kerettag játékosok, illetve a Vasast erősítő Jefimija Karakasevic is ebben a négyesben kapott helyett. A döntőben éles küzdelem alakult ki, végül 21-18-as sikert ünnepelhettek a mieink.

A magyar válogatott Böröndy Vivien, Szabó Petra, Süle Krisztina, Révész Boróka összeállításban négy győzelemmel végzett az élen.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés