kesport.hu

Visszavette a vezetést a Körmend

Már a félidőre eldőlt a harmadik meccs; Ferenczék száz pont fölé értek.

A negyeddöntős párharc 1-1-ről folytatódott kedd este, miután a Körmend és a Kecskemét is behúzta saját pályáján az addigi meccseket. Ezúttal Ferenczék játszhattak a saját közönségük előtt, ebből pedig már az első negyedben igyekeztek előnyt kovácsolni.

Thompson zsákolásával indult a találkozó, majd a másik oldalon Ferencz rögtön elsüllyesztett egy triplát – a vendégeknél a negyedik perc végén érkezett az első hárompontos Pongótól (10-8). A két csapat nagyjából öt és fél percig haladt fej-fej mellett (15-14), innentől viszont szinte csak a hazaiak akarata érvényesült és egyre csak nőtt a különbség. A negyed végéig a Körmend 10-2-es periódust futott, így 25-16-nál zárult ez az etap.

A második tíz percben sem tudott közelebb férkőzni a KTE, sőt… Davis sikeres közelijét követően két és fél perc elteltével (33-18) először kért időt Forray Gábor, de a rövid megbeszélés sem segített a vendégeken. Három minutummal később Fanning egymást követő két triplája után (43-22) ismét magához hívta játékosait a vendég vezetőedző. A KTE támadójátéka azonban ezen a napon nem klappolt, a második felvonásban csupán 12 pontig jutottak a vendégek, ebből hatot büntetőből szereztek. A félidő előtt Fanning ismét triplából volt eredményes, így a szünetre kialakult a közte huszonnyolc (56-28).

Nem igazán maradt kérdés a második félidőre, főleg hogy a szünet után alig telt el két és fél perc, de a hazaiaktól már Hollins, Wright és Davis is beköszönt egy hárompontossal (67-32). Forray lehetőséget adott a fiataloknak is, a cserepadról Orgona Gergő, Kucsera Dániel és Molnár Dániel is lehetőséget kapott a hátralévő időben, míg a hazaiaknál Oroszi Bence és Németh Ákos mutatta meg magát. A Körmend a harmadik negyedet is behúzta, a különbségre plusz hetet rápakolt (79-44).

Az utolsó negyedre így talán már csak azt a célt tűzték ki maguk elé Csorvásiék, hogy elérjék a száz pontot, ez pedig sikerült is Bán közelijével másfél perccel a vége előtt. Végül Davis triplájával 104-ig jutottak a vasiak, míg a meccset Kucsera büntetője zárta le. A Körmend remek triplamutatóval zárta a meccset, Ferenczék 62 százalékkal dobták a hármasokat (15/24), míg a vendégeknek ez ma kevésbé sült jól (3/20) – adta hírül a BB1.hu.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 104-68 (25-16, 31-12, 23-16, 25-24)
Negyeddöntő, 3. mérkőzés

Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Praksch P., Farkas G. (Várhalmi Zs)

Körmend: Wright 5/3, Hollins 8/3, Ferencz 14/6, Davis 28/15, Csorvási 14. Csere: Fanning 15/12, Halász 4, Németh 2, Horti 6, Tuoyo -, Bán 8/6, Oroszi -.

KTE: Pongó 13/9, Thompson 4, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 12, Karahodzsics 8. Csere: Molnár D. 2, Wittmann 2, Molnár M. 10, Kucsera 3, Orgona 2.

A párharc állása: 2-1

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés