kesport.hu

Szombaton eldől a továbbjutás sorsa

Idegenbe is átmentené a jó hazai formát KTE-Duna Aszfalt.

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt
Körmend Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
Negyeddöntő, 5. mérkőzés

A párharc állása: 2-2

Játékvezetők: Földházi Tamás, Cziffra Csaba, Papp Péter
MKOSZ ellenőr: Fekete László

Kedden este igen nagyarányú vereséget szenvedett a KTE-Duna Aszfalt Körmenden (104-68). Mint az nyilvánvaló, egy ekkora zakó után nagyon nehéz talpra állni, pláne egy nap alatt… A hírös városiak azonban hatalmas küzdve, csütörtökön este rajt-cél győzelmet arattak az MTE ellen, esélyt sem adva az ellenfélnek (91-72).

– Nagyon örülünk a győzelemnek. A keddi mérkőzésen mezőnyposzton elveszítettük Bernard Thompsont, az egyik kezdőjátékosunkat. Ennek ellenére mindenki tudott hozni egy kis pluszt, ami kellett ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót. A jó hazai formánkat megpróbáljuk átmenteni idegenbe is, mindenképpen győzni szeretnénk – mondta Molnár Dániel a csapat honlapjának.

Bernard Thompson kiesésével szűkült a rotáció, Wittmann Krisztián került be a kezdőbe, a padról pedig Molnár Dániel érkezett mezőnyposztra. 19 esztendős játékos élt a lehetőséggel, 26 perc alatt 9/3-as pontmutatóval, 4 gólpasszal, 2 lepattanóval és 1 szerzett labdával zárt (16 VAL).

– Teljes mértékben nem vagyok elégedett magammal, de csapatként nagyszerűen játszottunk. A társaimnak is köszönhetem ezt a jó teljesítményt, próbálom szombaton is hasonló játékkal segíteni a többieket.

“Win or go home” – aki megnyeri a szombati összecsapást, bejut az elődöntőbe, a vesztes fél számára pedig véget ér a szezon.

– Hasonlóan agresszív védekezést kell bemutatnunk Körmenden, mint a két hazai mérkőzésünkön, a helyzeteinket pedig be kell dobni.

A mérkőzést várhatóan az MTE TV online fogja közvetíteni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés