kesport.hu

Wittmann: Ennél rosszabb szezonunk sose legyen

Wittmann Krisztián szerint Szolnok-Falco döntő lesz és az Olaj nyeri a bajnokságot.

Három-kettőre veszítette el az Egis Körmend elleni negyeddöntő párharcot, így az ötödik helyen végzett a bajnokságban a KTE-Duna Aszfalt együttese. A csapat rutinos irányítója, Wittmann Krisztián a BB1.hu-nak értékelte a vasiak elleni mindent eldöntő ötödik meccset és a kecskemétiek idényét.

– A három körmendi meccsből talán ezen az utolsón volt a legnagyobb esélyünk a győzelemre. Sajnos most sem játszottunk olyan jól, mint a két hazai mérkőzésen, én sem tudtam sokat játszani, így még kevesebben is voltunk, de jól helyt áll a csapat és büszke vagyok a fiúkra. Nyilván picit csalódottak vagyunk, mert szerettünk volna bejutni az elődöntőbe, ám nem lehetünk telhetetlenek, ez egy nagyon jó eredmény nekünk.

Összességében miként tekint vissza a KTE idényére? Elégedett a végeredménnyel?

– Csakis pozitívan lehet értékelni a szezonunkat. Az előzetes célkitűzéseket nem csak teljesítettük, hanem magasan felül is múltuk. Sok jó mérkőzést játszottunk és idegenben is tudtunk nyerni komoly csapatok ellen. A rájátszásban pedig hazai pályán mindkét meccsünket megnyertük a saját szurkolóink előtt, aminek nagyon örülünk. Ennél rosszabb szezonunk sose legyen.

Mit jósol a bajnokság végkimenetelére? Ön szerint ki lesz a bajnok?

– Számomra egyértelmű, hogy a Szolnok lesz a bajnok. Megvan az esélyük, hogy most Körmenden is nyerjenek és akkor szerintem a következő hazait is behúzzák, úgy pedig pihenten tudnának a döntőbe menni. A másik ágon háromnál több meccset várok és számomra nagyon nagy meglepetés lenne, ha nem az Olaj nyerné az aranyérmet. Tavaly is tippeltem, akkor nem találtam el, de szerintem a pályaelőny miatt a Falco lesz a döntőbeli ellenfél. Érzésem szerint az egy szorosabb párharc lesz.

Korábban szó volt arról, hogy a szintén nemrég visszavonuló Ferencz Csaba és Tóth Norberttel még fognak segíteni az összetartásokon a válogatottnak. Ez a következő edzőtáborban aktuális is lesz?

– Megmondom őszintén, hogy még nem beszéltünk erről Sztojannal, meg a többiekkel sem. Ha szeretnék és szükség van rám, akkor én biztosan megyek segíteni. Többiek nevében nem tudok nyilatkozni, de szerintem ők is.

Miképp telnek a következő hetek? Hol pihen a nyáron?

– A szezon végén összeszedtem egy kisebb sérülést, illetve betegség is volt, amelyeket most kipihenek és regenerálódok. A nyár pedig a családé lesz, végigjárjuk a nagyszülőket. A feleségemmel és a babánkkal szeretném tölteni az időt. Most kicsit nyugalmasabb nyarunk lesz hosszú válogatott felkészülés nélkül, úgyhogy most több idő jut a családra és a pihenésre.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés