kesport.hu

Baján újabb komoly fociberuházás valósult meg

baja.hu

Kisdiákokkal telt meg a Petőfi-szigeti nagypálya május 27-én. Délelőtt hivatalosan is átadták a mintegy 100 millió forintból megújuló labdarúgó pályát.

Fercsák Róbert polgármester köszöntőjében elmondta: öröm és megtiszteltetés sportpályát átadni.

„A sport nagy hatással van az élet más területeire is. Meghatározza, mi lesz a gyerekek jövője! A sportban van a legtöbb érzelem és szenvedély, az életre nevel. Ezért is fontos a gyereke aktív részvétele. Baján a közelmúltban és a jelenben számos létesítmény újult, újul meg, ez szükséges a megfelelő eredményekhez, valamint ahhoz, hogy mentálisan és fizikálisan is egészséges emberek éljenek itt.”

Baja polgármestere megköszönte a segítséget az önkormányzatnak, az MLSZ-nek, a helyi egyesületnek, a szülőknek és az Axiál Kft.-nek. A cég – mely mindig segít a városnak – állta a mintegy 100 milliós beruházás zömét TAO-s támogatásból. „Gyerekek, tiétek a pálya, használjátok egészséggel!”

Beszédet mondott továbbá Losonczy László, az MLSZ BKMI igazgatója: „Baja fontos megyei vár. Fejlesztik a létesítményeket, a szövetség is 150 milliós támogatást ad az itteni öltöző felújításához. Sajnos, a felnőtt futball a hagyományokhoz képest gödörben van, de nagyon várjuk, hogy Baja ismét bekerüljön a megyei labdarúgás vérkeringésébe.”

Az Axiál Kft. marketing igazgatója, Umenhoffer Péter hangsúlyozta: számukra fontosak a fiatalok, a jövő reménységei. „Talán a jövő mezőgépészei is innen kerülnek ki!”

Az ünnepélyes szalagátvágásra Fercsák Róbertet, Losonczy Lászlót és Pintér Zsoltot, az Axiál Kft. ügyvezetőjét kérték fel.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés