kesport.hu

Egy meccsre van az NB II-től a Tiszakécske

Az NB III. Közép csoportjában az utolsó fordulóban a Tiszakécske a Szentlőrinc csapatát fogadja hazai pályán, vasárnap 17:30-tól. A Pécs múlt heti pontvesztésének köszönhetően a képlet immáron pofonegyszerű: ha győznek Szabó István fiai, akkor NB III.-as újoncként feljutnak az NB II.-be. Tiszakécskén a szurkolók már felfokozott hangulatban készülnek a hétvégi találkozóra. Kardos Norbertet, az együttes múlt héten győztes gólt szerző védőjét, egyben csapatkapitányát arról kérdezték, hogy hogyan készül, milyen hangulatban van a csapat a nagy meccs előtt.
 

 

Milyen a hangulat a keretben?

– Minden rendben van, remek a hangulat, ahogy egyébként minden győztes meccs után, és ennek örülünk. Várjuk a következő találkozót. Arra is ugyanúgy készülünk, mint a többi mérkőzésre. Semmin nem fogunk változtatni, egy a lényeg, hogy a hétvégi meccset is meg kell nyerni.

Vasárnap mikor tudtátok meg, hogy a Pécs döntetlent játszott?

– Meccs közben természetesen nem foglalkoztatott minket az, hogy mi a helyzet a baranyai megyeszékhelyen. Mi megnyertük a vásárhelyi meccsünket, örültünk a győzelemnek, aztán néhány perccel később a tribünről szóltak szurkolók, hogy a Pécs állítólag ikszelt. Örültünk, de tisztában voltunk vele, hogy sokat ez még nem jelent. Nekünk így is, úgy is meg kellett nyernünk az utolsó két mérkőzésünket, és csak erre koncentráltunk. Tehát a vásárhelyit is meg kellett nyerni a Pécs eredményétől függetlenül ahhoz, hogy az utolsó mérkőzés a bajnoki címről döntő mérkőzés lehessen, az csak egy szerencsés adalék, hogy a Pécs pontot veszett, és most már a saját kezünkben van a sorsunk.

A múlt vasárnapi mérkőzésen te rúgtad a döntő gólt, büntetőből. Nyugodtan álltál oda?

– Nem szoktam izgulni, most sem izgultam. Jó is, hiszen rúgás közben egy kissé változtatnom kellett a stratégián. Minden 11-es más, ezúttal előre elhatároztam, hogy merre lövöm, ám szerencsére az utolsó pillanatban fölnéztem, és láttam, hogy éppen arra indult el a kapus, amerre rúgni terveztem a labdát. Ha maradok az eredeti tervemnél, nagyon a sarokra kellett volna helyezni, így az utolsó pillanatban korrigáltam, és középre helyeztem a labdát. Bement, az a lényeg.

Mire számítasz most vasárnap?

– Már utaltam rá, hogy ugyanúgy készülünk, ahogy minden mérkőzésre, semmin nem akarunk változtatni. Úgy dolgozunk, mintha ez is egy teljesen átlagos bajnoki meccs lenne. Az edzésprogramot sem módosítottuk, nincs értelme, hiszen minden más meccsre is profi módon készülünk, ezzel nem is szokott probléma lenni, úgyhogy remélem, ezúttal is minden rendben lesz. Nem szabad túlspilázni az ilyen helyzetet, a felfokozott állapot nem hoz semmi jót. A csapattársaimon végignézve örülök annak, hogy azt látom, nincsenek túlpörögve, hanem higgadtan várják a megoldandó feladatot. A felfokozott állapot nem is szerencsés, abban jelentkezhetnek hibák – egy túl kemény belépő, egy ítélet számonkérése formájában –, úgyhogy teljesen higgadtan kell kimenni a pályára. Forró szívvel, hideg fejjel: ez közhely, de találó. Változtatni semmin nem kell, nem is szabad. A hazai közönség mellettünk lesz, ahogy mellettünk álltak maxi­málisan az egész év során is. Az biztos, hogy sokan kijönnek és mindenki minket fog biztatni. Az persze nem baj, ha a tribünön felfokozott hangulat lesz, de nem szabad, hogy átragadjon ránk, nekünk tennünk kell a dolgunkat.

(BAON.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés