kesport.hu

Ezt érdemes tudni a KLC osztályozós ellenfeléről

fotó: szabadhajdu

A keddi sorsoláson eldőlt, hogy Hajdú-Bihar megye bajnoka, a Hajdúböszörményi TE ellen kell kivívnia a KLC-nek a feljutást az NBIII-ba. A mindent eldöntő párharc első felvonása a Széktói Stadionban lesz szombaton 17:30-tól.

A múlt és a jelen

A Hajdúböszörményi TE-t 1919-ben alapították, az együttes alapvetően a területi, járási és megyei bajnokságokban töltötte ideje nagy részét a 60-es évekig. A kor versenyrendszerének megfelelően, vannak eltérések az elnevezések, illetve az osztályok szintjei közt, de ami a lényeg, 1967-től már az NBIII. északi csoportjában, majd 1972-től két éven át az NBII. keleti csoportjában szerepeltek. Ugyan az 1980/1981-es esztendőben megint feljutottak, a 80-es és 90-es évek a megye és az NBIII. közti ingázásról szóltak. 2002-ben aztán elindult valami, a megyei bajnoki cím után stabilan a harmadosztály tagjai voltak, 2009-ben pedig feljutottak az akkor még kétcsoportos NBII-be. Innen rögtön kiestek, majd 2015-ben az NBIII-tól is búcsúztak. 2016-ban bajnokként rögtön visszajutottak, majd azonnal ki is estek, így nyertek újra megye I-es bajnokságot idén.

Domináns csapat Hajdú-Bihar megyében, egy rivális tartotta a lépést velük

Az NBIII. ugyan soknak bizonyult számukra kétszer is a közelmúltban, de a megyében nem nagyon találtak legyőzőre. 2016-ban még több pontot hullajtottak, de a szerencsések közé tartoztak, akkor elég volt számukra a bajnoki cím a feljutáshoz, az osztályozót elkerülték. Idén 28 győzelmük mellett csupán 1-1 döntetlen és vereség rontotta az összképet, ráadásul az utolsó körben ikszeltek, amikor már bajnokok voltak. 30 meccsükön 165 gólt szereztek, ami magasan a legtöbb a mezőnyben, ehhez 25 kapott társult, aminél csak a DVSC II. rendelkezik jobb mutatóval. A „kis Loki” tudta egyedül tartani velük a lépést, ellenük idegenben 1-0-ra nyertek, hazai pályán pedig a záró fordulóban 3-3-as döntetlent játszottak. A DVSC mellett egyedül a bronzérmes Nyíradony ellen botlottak, idegenben 3-0-ra kaptak ki. Érdekesség, hogy tőlük a Magyar Kupa megyei selejtezőjében is kikaptak otthon 4-1-re.

Két gólzsák is a keretben, korábbi NBI-es gólvágó a tréner

A kitűnő támadó mutatókhoz akár elég magyarázat lehet a vezetőedző személye is. Bogdanovics Igor hosszú éveket töltött el az NBI-ben, a DVSC, a Honvéd, a Győr, a Nyíregyháza és a Haladás színeiben 126 meccsen 49 gólt rúgott az élvonalban, 3-szor bajnok, 2-szer kupagyőztes volt. A 43 esztendős tréner 2010-től 2015-ig futballozott a „Bösziben”, ha kellett játékos-edzőként is segített, s bár Balkányon még ma is aktív időnként, elsősorban az edzői feladatokra koncentrál már.

Akadnak helyette gólzsákok bőven a mostani keretben, a legeredményesebb Jeremiás Gergő a maga 39 találatával, őt Nagy Máté követi 32-vel, de 20 gól fölé jutott Barna Béla is. A legnagyobb név éppen a 33 éves Jeremiás, aki 44-szer az NBI-ben is pályára lépett korábban.

A HTE keretéről összességében elmondható, elsősorban megyei kötődésű futballisták szerepelnek náluk, többen évek óta Hajdúböszörményben futballoznak, így értelemszerűen NBIII-as tapasztalatuk is van. Debrecen közelségének köszönhetően a DVSC utánpótlásában is többen megfordultak, elsősorban 20-as éveikben járókra épül a csapat. A korelnök a csapat védője, Hortó Attila a maga 39 évével, de Oláh Norbert személyében 19 éves alapemberük is van.

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés