kesport.hu

Remek hangulatban zárta az évet a Mercedes-KA

Szerda délután került sor a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia évzáró rendezvényére.

Az eseményt az új Mercedes Sport Akadémia épületében tartották, ahol több száz kosaras palánta gyűlt össze szüleikkel és edzőikkel, hogy együtt búcsúztassák a 2017/18-as szezont.

A rendezvényen tiszteletét tette az edzőlegenda Adamik Ferenc, aki több évtizeden keresztül irányította a Kecskeméti Egyetértés, a Kecskeméti Dózsa és a Kecskeméti SC női csapatait, és akinek a város női kosárlabdája számos bajnoki címet köszönhet.

A programot dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg, majd Adamik Csilla, a leány szakág, valamint Kégel Tamás, a fiú szakág vezetőedzői tartottak rövid évértékelést.

Ezt követően az Akadémia vezetői díjazták május és június hónap legjobb fiú és lány játékosait.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Május hónap csillagai:
Lenkei Cintia U12 Vadmacskák csapat tagja, edzője: Gereben Tamás.
Papp Barnabás U12 Jégtörő Mátyás csapat tagja, edzője: Király László, Király Henrik.

Június hónap csillagai:
Nagy Zsófi az U11 leány A csapat tagja, edzője: Adamik Csilla, Gerebenné Bresák Zita.
Mári György U14/A csapat tagja, edzője: ifj. Kégel Tamás.

Mint minden évben, ezúttal is több játékosnak kellett búcsút intenie az Akadémiának, akik végigjárták a ranglétrát. 13 lány és 5 fiú tartozott a ballagók közé, akiknek az idei volt az utolsó szezonjuk az utánpótlás éveik során az akadémia keretein belül.

Ballagó diákok névsora:

Ádám Judit
Balogh Noémi
Buzánczky Fanni
Csomor Flóra
Kele Nikolett
Király Krisztina
Lantos Rebeka
Magna Gloria
Mérész Petra
Nagy Bernadett
Szipli Hanna
Tasi Rebeka
Vincze Nóra

Bende László
Huszka Dániel
Nagy Milán
Orgona Gergő
Velkey József

A ballagók búcsúztatása után bemutatásra kerültek az Akadémiához érkező edzők, és új munkatársak. Bejelentették, hogy a jövőben kiválasztó szakemberként segíti a munkát Ivkovics Sztojan, a férfi magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, és sajtófelelősként számítanak majd Garaczi Jánosra.

Két új edző érkezése is hivatalossá vált: a kecskeméti kötődésű Serbán Anett, valamint a legutóbb Sopronban dolgozó Váradi Kornél csatlakozik az edzői stábhoz.

Serbán Anett jelenleg a Cegléd NBI/A csoportos csapat játékosa, akire az U14 és U16-os csapatnál számítanak majd másodedzőként. Váradi Kornél volt magyar bajnok és válogatott kosárlabdázó, aki a Sopron KC férfi első osztályú csapatot irányította az elmúlt szezonban, jövőre pedig az U18-as fiú csapatot veszi majd át Kecskeméten.

A év zárásképpen közösen énekeltek a fiatal kosarasok kórust alkotva edzőikkel. A gitározást Bindics Gábor és Dusan Markovics edzők szolgáltatták.

A rendezvényt követően Ivkovicsné Béres Tímeát, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetőjét szólítottuk meg.

Hogyan értékeli a kecskeméti Kosárlabda Akadémia évét?

„Az idei szezon elején sikerült átadnunk ezt a kosárlabda komplexumot, amely a régi uszoda helyére épült. Egyértelmű, hogy ez volt az egyik legfontosabb pillanata az évnek, hiszen új otthonba költözhettek a fiatal tehetségeink. Ebben az épületben a csapatok egymásra épülve, egymást látva tudnak fejlődni, valamint a szakembereink, edzőink is összekovácsolódtak. Ezzel a csodálatos létesítménnyel tehát egy nagyon jó kosaras közösség is létrejött. Emellett különböző dobógépek és egészségügyi felszerelések megvásárlásával folytattunk az utunkat a fejlődésben, amelyek segítik még hatékonyabbá tenni a munkánkat. Újabb szakemberek érkezését is bejelenthettünk, így nem csak a felszereléseket, tárgyi eszközöket, de az edzői gárdánkat is erősítjük. Büszkék vagyunk a csapataink idei sikereire is, hiszen például az U14 és U16-os fiú csapataink megnyerték a nemzetközi Pannon Ligát, illetve több csapatunk bejutott az országos döntőkbe. Szintén büszkeséggel tölt el bennünket, hogy szép számmal érkeznek a válogatott meghívók az utánpótlás korosztályaink számára, tehát kijelentető, hogy maximálisan elégedett vagyok ezzel az évaddal.”

Miben lehet még fejlődni?

„Mindenképpen fejlődni szeretnénk még tovább szakmailag, ezért is erősítettük az edzői stábot, illetve a kiválasztás terén próbálunk még erősödni. Talán ami a legnagyobb gondot okozza nekünk ezekben az években, az az, hogy hála Istennek olyan sok gyermek szeretne kosárlabdázni, hogy ez már túlnyúlik a kapacitásunkon. Ezt a félig édes gondot szeretnénk hamar orvosolni a jövőben, hiszen az a legnagyobb célunk, hogy minél több gyermek tudja minőségi körülmények között ezt a csodálatos sportágat űzni.”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés