kesport.hu

Szombaton jön első felvonás az NBIII-ért

A Kecskeméti LC-nek osztályozón keresztül kell kivívnia a feljutást az NBIII-ba, ellenfelük a Hajdúböszörmény lesz. A mindent eldöntő párharc első felvonását a Széktóiban rendezik szombaton.

Bár a keddi osztályozó sorsoláson öt párt megúszott a Kecskeméti LC, a hatodikban kihúzták őket, így eldőlt, hogy osztályozót kell játszaniuk. Ellenfélnek aztán Hajdú-Bihar megye bajnokát, a Hajdúböszörményt kaptuk, akik meggyőző fölénnyel nyerték saját bajnokságukat, tavaly pedig még az NBIII-ban szerepeltek. 30 meccsükből 28-at megnyertek, 162 góljuk pedig a legtöbb, amit megyei bajnok ebben a szezonban lőtt, ennek megfelelően több rendkívül gólerős támadójuk is van.

A meccs előtt vezetőedzőjük, a korábbi NBI-es gólvágó, Bogdanovics Igor nyilatkozott:

„Sok titka van egymás előtt a két csapatnak, hiszen messze vagyunk egymástól, nem hiszem, hogy nagyon lett volna időnk korábban egymás meccseit néznünk. Nyilván mindkettőnknek lesznek segítői, akiknek köszönhetően tudni fogunk valamit. Az első meccset így fontosabbnak érzem, olyan eredményt szeretnénk elérni, mellyel a visszavágón is lehet keresnivalónk. Akkor már kicsit okosabb lesz mindkét csapat, hiszen 90 percen túlleszünk, így jobban fel tudunk készülni egymásból.”

Bár erős rivális vár a lila-fehéreknek, azért nekik is van mit kitenni az ablakba, hiszen csupán egyetlen bajnokit bukott el a csapat, a góllövőlista első három helyén pedig kecskeméti támadó zárt. Kellő önbizalommal kell tehát várja a találkozót Szabó Tibor együttese, aki természetesen abban is bízik, hogy minél több szurkolóval közösen harcolhatják ki előnyt a visszavágóra:

„Természetesen nagyon jó lenne, ha minél többen jönnének ki, támogatnának minket. A hiba benne van a játékban, így fontos, hogy inkább segítsék a játékosokat egy-egy pontatlanság után a lelátóról. Lényeges, hogyha hibázunk is, akkor ne ebben ragadjunk benne, hanem minél előbb rátaláljunk a jó megoldásokra. Minden egyes pozitív megmozdulás megerősítése a lelátóról előre viszi a csapatot, óriási mentális energiák szabadulhatnak fel így. A játékosok biztosan mindent meg fognak tenni azért, hogy megnyerjük a meccset, ehhez a játéktudás mellett megfelelő akarat és mentális felkészültség kell. Egész héten koncentráltak voltak a srácok, nem szeretnénk görcsösségbe menni, de ezen a két meccsen tudjuk megmutatni azt, hogy miként is dolgoztunk egész évben.”

Fontos információ, hogy szektorbeosztás némileg módosul ezen a meccsen. Az MLSZ kérésének megfelelően külön szektorokat jelöltek ki a vendég drukkereknek is, akik a 2-es kapu felől léphetnek be, ami az uszodával szembeni parkoló irányából a legjobban megközelíthető. A hazai drukkereknek a teljes „B” lelátó, illetve az „A” lelátó másik fele áll rendelkezésére. Ami biztos, az “A” lelátón a bajnokavatóhoz hasonlóan üzemel majd büfé, a “B” lelátón dolgoznak a megoldáson. A belépés mindenkinek ingyenes!

A találkozónak magasabb osztályból érkező játékvezetője lesz, a meccset Bogár Gergő fújja majd, aki több NBII-es mérkőzést is vezetett ebben a szezonban, emellett élvonalbeli tapasztalata is van alapvonali asszisztensként.

Kecskeméti LC – Hajdúböszörményi TE

Osztályozó 1. meccs, Széktói Stadion

2018.06.09. (szombat), 17:30

Játékvezetők: Bogár Gergő (Kovács II. Gábor, Kovács Gábor)

Tartalékjátékvezető: Leél-Őssy Ádám

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés