kesport.hu

Magabiztos előnyt harcolt ki a KLC – képekkel

4-0-ra nyerték meg az NBIII-ért folyó osztályozó párharc első felvonását a Széktóiban, így a jövő héten esedékes visszavágó már csak formalitásnak tűnik.

Már az első percekben mezőnyfölénybe került a Kecskemét, egy-egy szöglet után Salami és Balog is betalálhatott volna. A gólra így sem kellett sokat várni, ugyanis a 9. percben Farkas elemi erővel vágott a léc alá 20 méterről egy szabadrúgást (1-0). A szorításból nem engedték ki a HTE-t, a vendégek a labdát is nehezen tudták megtartani, támadásokat pedig nem is tudtak vezetni. Szűk félóra elteltével aztán tovább növelték az előnyt, ismét Farkas állt oda egy szabadrúgás mögé, amit ballal a rövid felsőbe tekert (2-0). Szünetig Balog és Vladul révén akár növelhették volna a különbséget, de ezek a lehetőségek kimaradtak, ahogy a vendégek egyetlen próbálkozása sem talált kaput.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A második félidőt némileg más harcmodorban kezdte mindkét csapat, több területet hagyott a KLC a böszörményieknek, akik azonban nem tudtak ezzel mit kezdeni. Balog bombája centikkel ment mellé, Salami lesről talált be, erre csupán Jeremiás gyenge próbálkozása volt a válasz. A legnagyobb ziccer Nemesvári előtt adódott, azonban ballal a rövid felső mellé lőtt. Nem maradtunk azonban gól nélkül, egy formás ellentámadás végén Balog került ziccerbe, majd higgadtan értékesítette is azt (3-0). Bár a 65. percben némi szerencse kellett, innentől kezdve gyakorlatilag végig kézben tartották a meccset a hazaiak, a hajrában pedig újabb helyzetek adódtak. Salami ugyan nem tudott a kapuba találni, majd Szabó lökete is centikkel mellé ment, de a végén Selyem tette fel a koronát a csapat teljesítményére, kialakítva a 4-0-os végeredményt.

Visszavágó jövő szombaton 17:00-kor Hajdúböszörményben, ahova szurkolói buszt is terveznek indítani, erről a jövő hét elején tudunk pontos információkkal szolgálni.

Kecskeméti LC – Hajdúböszörményi TE 4-0 (2-0)
Osztályozó 1. meccs, Széktói Stadion

KLC: Belecan – Fűzfa, Hajnal, Urbán, Farkas – Szabó D., Nádudvari – Vldaul (Toricska 70.), Balog, Nemesvári (Selyem 76.) – Salami (Maczelka 90.).

HTE: Csorvási – Oláh (Barna 57.), Lippai, Hortó, Andorkó (Tóth T. 78.) – Misák (Bereczki 81.), Linzenbold, Szathmári – Szabó M., Jeremiás, Nagy M.

Gól: Farkas (9., 29.), Balog (62.), Selyem (89.)

Sárga lap: Balog, Szabó D. ill. Misák, Szabó M., Andorkó, Lippai, Jeremiás, Barna.

Szabó Tibor (KLC): Erre készültünk, hogy nem lesz egyszerű meccs. Fel tudtuk térképezni megfelelően az ellenfelet, nem okoztak meglepetést játékban. Nehéz meccs volt, melyen nagyon koncentráltan játszottunk és megérdemelten nyertünk. Jól kezdtünk, ez meghatározta az alapot, a nézőket is belevittük egy ilyen hangulatba. Mentünk előre, gólokat rúgtunk, ezáltal mindenki belelkesedett. Az ellenfélnek is voltak helyzetei, de mi is le tudtuk volna hamarabb zárni a mérkőzést, örülünk annak, hogy hátul nullára hoztuk. Az első lépést megtettük annak érdekében, hogy feljussunk. Van még egy meccs, azt sem vehetjük félvállról, koncentráltan és jól kell játszanunk ott is!

Bogdanovics Igor (HTE): Azt kaptam a Kecskeméttől, amit vártam. Gratulálok nekik, mert egy komoly előnyt szereztek! Sajnos az első félidőben két buta hibából kaptunk gólt, ha ezt elkerüljük, akkor nem lenne ekkora a különbség, kényelmesebb helyzetből várhatnánk a visszavágót. A másodikban szerintem nem voltunk rosszabbak, sőt, inkább az ő térfelükön zajlott a játék. Egy érdekes szituációból gólt kaptunk, a végén egy elveszített labdából újabbat, így csak gratulálni tudok nekik a mai teljesítményükhöz. Lesz még egy visszavágó, amit becsülettel szeretnénk lejátszani, lehetőség szerint megnyerni.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés