kesport.hu

Megyei foci: Délen a Sükösd lett a bajnok

A 87. percben született a bajnoki címet jelentő gól.

Szombaton rendezték a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság déli csoportjának zárófordulóját. Bár a legfontosabb kérdés megválaszolása, hogy ki lesz a bajnok még hátra volt, azonban rendkívül egyszerűnek tűnt: ha a címvédő Sükösd SC nyer a kiesőzónába tartozó Tompa otthonában akkor bajnok. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a tompaiak május óta megtáltosodtak, és sorra nyerték a meccseiket. Visszatérve a bajnoki címre, döntetlen esetén viszont jobb gólarányuknak köszönhetően az előző fordulóban Dusnokon nagy pofonba beleszaladó géderlakiak örülhetnek, amennyiben nyerni tudnak Nemesnádudvaron – olvasható a sugopart.hu-n.

Nos a bajnoki cím végül meglett a sükösdieknek, de a vártnál sokkal nehezebben. Az első félidő 40. percében ugyanis Dejan Veszelinov a hazaiaknak szerzett vezetést. A Sükösd csak a 69. percben tudott egyenlíteni Bohner Zsolt révén, a győztes találatért pedig a 87. percig kezdett izgulni, mikor Lógó Zsolt értékesítette a Matity Donát lerántásáért járó büntetőt.

Ám a Géderlaknak sem volt slétagalopp a nádudvari kirándulás. A hazaiak kétszer is vezettek, majd két perc leforgása alatt megfordította a meccset a Géder a 2. félidő közepén, a hosszabbításban pedig a szezon gólkirálya Kovács János harmadik találatát is megszerezte (összességében 41.) , amivel kialakult a 4 – 2-es végeredmény. De mivel a Sükösd végül nyert, ez csak a második helyre volt elég. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az utolsó fordulóban Hajóssal ikszelő Dusnok állhatott fel.

A lefújást követően a Sükösd SC játékos-edzője Zsók József így értékelt:

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk. A meccsnek voltak olyan pillanatai, amikor nagyon távolinak tűnt a bajnoki cím, azonban a második félidei játékunk alapján rászolgáltunk a győzelemre. Gratulálok a Tompának a bent maradáshoz. Köszönjük az egész éves támogatást a szurkolóknak, és a szponzoroknak is. Hajra Sükösd!

További eredmények és tabella.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés