kesport.hu

Magyar sikerek a franciaországi Nanbudo Eb-n

2018. május 18-20-án Párizsban került megrendezésre a Nanbudo Európa-bajnokság. A verseny megrendezésének jubileumi apropója is volt, ugyanis 40 éve alapította meg Yoshinao Nanbu a Nanbudot, így a szervezők külön programokkal is kedveskedtek a világ minden részéről megjelent nanbudokáknak.

2018. május 18-20-án Párizsban került megrendezésre a Nanbudo Európa-bajnokság. A verseny megrendezésének jubileumi apropója is volt, ugyanis 40 éve alapította meg Yoshinao Nanbu a Nanbudot, így a szervezők külön programokkal is kedveskedtek a világ minden részéről megjelent nanbudokáknak.

A magyar válogatott hét versenyzővel és két bíróval, valamint a Magyar Nanbudo Szövetség elnökével, Király Józseffel (8. Dan) vett részt a nívós rendezvényen, melynek rendezésében a Francia Karate Szövetség jelentős szerepet vállalt. Péntek este maga Francis Didier, a Francia Karate Szövetség elnöke adott jó hangulatú fogadást az érkező országok nanbudos képviselőinek, ahol kedélyesen idézte fel régi, személyes, karatés élményeit, melyek alapító mesterünkhöz kötődtek.

A magyar nanbudo válogatottat Süveg Tibor (7. Dan) készítette fel a versenyre, aki a Nemzetközi Versenybírói Bizottság (CINDA) tagjaként a versenyszabályok megreformálásában is részt vett, a versenyen pedig úgy nevezett “Kansa”-ként, a versenybírók ellenőreként vett részt. Benedek Kinga (4. Kyu) az asztalbírók csapatát erősítette.

A magyar nanbudo válogatott ismét sikeresen szerepelt és 1 arany, 2 ezüst és 2 bronzéremmel zárt egyéni kategóriákban:

-a veterán korosztályú nőknél Bakos Henriett (5. Kyu) katában (formagyakorlat) aranyérmes lett,

-a nőknél Drabon Zsófi (2. Dan) felnőtt ju randoriban (küzdelem) 60 kg alatt ezüstérmet, abszolút kategóriában pedig bronzérmet szerzett,

-a felnőtt férfiaknál ju randoriban 75 kg alatt Sándor Előd (2. Dan) ezüstérmes, Nagy Péter (2. Kyu) pedig bronzérmes lett.

Bár dobogós helyezést nem ért el, de szépen szerepelt a felnőtteknél Nemcsik Szabolcs (1. Dan) és Nádor Gábor (2. Kyu), a junioroknál pedig Farkas Péter (3. Kyu Han).

A 40 éves jubileum alkalmából szervezett eseményen az alapító mester, Yoshinao Nanbu is jelen volt. A Nanbudo történetét, technikai fejlődésének útját, Doshu pályafutását vetített videókon és a különböző országok nanbudokái által összeállított bemutatókon keresztül prezentálták. A program sikeréhez hazánk két nanbudokája is hozzájárult; Nemcsik Szabolcs a Nanbu Shodan elnevezésű formagyakorlat csoportos, több ország képviselői által történő bemutatásával, Drabon Zsófi pedig a saját súlycsoportos döntős küzdelmét mutathatta be újra az első helyezett francia Liza Boucard-ral. Minden jelenlévő nanbudos számára nagy élmény volt a régi fotók, videók bemutatása, illetve a személyes videó üzenetek, rövid kis interjúk megtekintése olyan hírességektől, mint például Dominiqe Valera francia karatéka.

Az esemény legvégén a Nanbudo Világszövetség (WNF) képviselői bejelentették, hogy tisztelegve az alapító mesterünk életműve előtt és biztosítandó a Nanbudo jövőbeni fejlődését, megkezdődtek a Nanbudokaikan dojo építési munkálatai a franciaországi Toulouse-ban, mely központi edzőteremként, oktatási központként funkcionál majd és amelyet a tervek szerint 2019-ben adnak át. A projekt előrehaladását folyamatosan figyelemmel lehet követni a https://www.nanbudokaikan.net/en/ oldalon.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés