kesport.hu

Amerikai irányítót igazolt a KTE-Duna Aszfalt

Az amerikai játékosról már hónapok óta szó van Kecskeméten, az edzői stáb konkrét szakmai elképzeléssel keresett irányítót – Juan’Ya Green szerződtetése céligazolás.

Miután a KTE-Duna Aszfalt vezetői év eleje óta tudták, hogy Pongó Máté a szezon végén nem marad Kecskeméten, hónapok óta tartó kiválasztás végére került pont – pontosabban a szerződés végére aláírás. A KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője, Forray Gábor pontos elképzelések alapján kereste azt a játékost, akit bele lehet illeszteni az évek óta működő játékszisztémába.

„Nekünk nem sztárjátékosra van szükségünk, hanem olyan irányítóra, aki passzol a csapatunkhoz – elemezte a döntést Green szerződtetése kapcsán Forray Gábor. – Mi eddig sem az egyéni képességek miatt jutottunk előre, hanem a közös teljesítmény miatt. Green már nem fiatal, kezdő játékos, huszonhat éves, két éve van Európában, és ahogy láttam, mindig ugyanazt a játékot játszotta, ami nekünk is alap, ráadásul kiiskolázott a pick and roll-játéka. Atlétikus, nem szégyelli a védőmunkát sem, és elsősorban a passzokat keresi, de ha kell, dobni is tud. Természetesen annak is utánakérdeztünk, hogy milyen személyiségű ember. Sok és sokféle információt begyűjtöttünk, ezek elemzése után döntöttünk a leigazolása mellett.”

Juan’Ya Green 1992-ben született Pennsylvania-ban. Az egyetemi éveiben előbb a Niagara (New York), majd a Hofstra (New York) játékosa volt. Két éve kezdte meg profi karrierjét a görög élvonalbeli Kymis együttesében, majd az előző évben a finn Pyrinto csapatával jutott a rájátszásba. A 188 cm magas, 87 kg-os játékos egy évre szóló szerződést írt alá a klubbal.

A KTE-Duna Aszfalt profi játékoskeretében még egy posztra érkezhet kosárlabdázó, egyébként pedig a csapat szinte teljesen kész. A keret: Wittmann Krisztián (csapatkapitány), Juan’Ya Green, Molnár Dániel, Mészáros Máté, Marko Derasimovic, Karahodzic Kemal, Molnár Márton, Rastko Dramicanin, Kucsera Dániel, Orgona Gergő.

(ktekosar.com)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés