kesport.hu

Ezüstöt zsebeltek be az egyetemista röpisek a MEFOB döntőjében

A hétvégén került megrendezésre az Országos Egyetemi-Főiskolai Röplabda Bajnokság döntője a Tüskecsarnokban, valamint az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén. A legjobb négy csapat körmérkőzések során mérte össze a tudását.

A Kaposvári Egyetem csapata vereség nélküli teljesítménnyel, immáron harmadik alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A döntőben az újonc Neumann János Egyetem ezüstéremmel, a BME bronzéremmel, míg a Debreceni Egyetem 4. helyezéssel térhetett haza.

Bakóczy Andrást (BME) választották meg a legjobb feladónak, és Tamási Ákost (NJE) a legjobb mezőnyjátékosnak. A férfi torna legjobb támadója Bögöly Gábor (KE) lett.

A díjátadón köszöntötte a résztvevő csapatokat a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese Kovács György, valamint a házigazda BEAC részéről a Simon Gábor a klub igazgatója.

Simon Gábor, a rendező Budapesti Egyetemi Atlétikai Club igazgatója elmondta, hogy az idén 120 éves klub számára nagyon fontos volt egy sikeres MEFOB megszervezése, főleg egy olyan sportágban, ami óriási lehetőség előtt áll. “A BEAC röplabda szakosztálya mellett, büszkék vagyunk sakkozóinkra, cheerleadereinkre és a futsal szakágra is, akik idén szintén országos döntőkön látták vendégül a hazai egyetemisták legjobbjait.”

Kovács György, a MEFS főtitkár-helyettese köszöntőjében kiemelte, a MEFS és a Magyar Röplabda Szövetség között egyre szorosabb együttműködés van, és remélhetőleg a látványsport támogatás új utakat és sohasem látott, látványos fejlődést fog megindítani a hazai röplabdázásban, és azon belül az egyetemi klubok, egyesületek röplabda életében is.

Végeredmény:

1. Kaposvári Egyetem
2. Neumann János Egyetem
3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
4. Debreceni Egyetem

Az eseményt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Röplabda Szövetség, a Budapesti Röplabda Szövetség, valamint a Nemzeti Sportközpontok támogatta.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés