kesport.hu

RUK: A bajai tornán is nagyon jól szerepeltek az alközponti válogatottak

Vasárnap Baján rendeztek újabb nemzetközi RUK tornát az U11, U10 és U9 korosztályoknak, a KLC-KTE SI Minősített Utánpótlás Központjának válogatottjai kivétel nélkül a dobogón végeztek.

 

Az U11-es együttest ezúttal Pelikán István (SC Hirös-Ép), az U10-est Péntek József (KLC-KTE SI) és Kitl Zoltán (SC Hírös-Ép), az U9-est Verebélyi Gábor (KLC-KTE SI) irányította.

A legjobb eredményt ismét az U10-es korosztály hozta, mely a kecskeméti tornához hasonlóan az első helyen zárt. Az U11 harmadik, az U9 második helyen ért célt a körmérkőzéses lebonyolítás végén.

Pelikán István (KLC-KTE SI MUK U11):

„Ez a torna ismét remek alkalmat adott, hogy találkozzanak a RUK válogatott játékosai. Már több edzésen és egy tornán is megmutathatták tudásukat, érződött a gyerekeken az izgalom és a bizonyítási vágy is. A mérkőzéseken ez látható volt a játékon, amikor pályára léptek mindent bele adtak, azonban hibák is becsúsztak. Ezt mutatják az eredmények is, kivétel nélkül sok gól esett. Támadójátékunk nagyon kreatív volt, látszódott, hogy remek technikai tudása van a játékosoknak. A letámadásunk is többször hatékony volt, az ellenfél térfelén próbáltunk labdát szerezni, ami sokszor sikerült is. Azonban itt látszódott leginkább az összeszokottság hiánya, sokszor elcsúszott a védekezés, ezáltal megnyíltak az ellenfel előtt nagyobb területek, amelyeket többször ki tudtak használni. Két győzelem után egy döntetlen és egy vereség következett, ami rosszabb gólkülönbséggel a harmadik helyre volt elég. A látványos, sok gólos mérkőzéseket ugyanakkor öröm volt nézni. Köszönjük a gyerekek egész éves munkáját! Sok sikert nekik a továbbiakban is!”

Péntek József (KLC-KTE SI MUK U10):

„Érezhető volt a gyerekeken, hogy előző nap szombaton mindenki tornán volt saját egyesületével. Őszinte futballt játszottak, gyorsabban fáradtak, a taktika is kicsit háttérbe szorult. Rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki, ennek köszönhetően sok gólt is tudtunk rúgni a szülők nagy örömére, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy a vártnál többet is kaptunk. Ennek ellenére Baranyi Zétény ismét megkapta a legjobb kapus címet a tornán, leginkább annak köszönhetően, hogy remekül irányította a csapatot hátulról, biztos lábbal hozta játékba a labdát. A Zombornak 8 gólt rúgtunk, míg a Baja és Kiskunhalas csapatainál egy-egy góllal sikerült jobbnak lennünk. A Szolnok és Szeged az utolsó percekben egyenlített ki ellenünk, így összességében 11 ponttal sikerült megnyernünk a tornát. Jó volt ismét együtt lenni a gyerekekkel, vezetni őket. Bizony egész jó kis korosztály a 2008-as Kecskeméten.”

Verebélyi Gábor (KLC-KTE SI MUK U9):

„Az elért eredménnyel lehetek elégedett, a mutatott játékkal sajnos egyáltalán nem. Olyan hibák jöttek elő a játékunkból, amikről nem is hittem, hogy még léteznek. Lehet mondani, hogy szezon vége van, meleg, de a pálya széléről jól lehet látni, hogy ki mennyire akar, ennél több kell. Lőrincz Bertalan és Ónodi Sándor mellett a két kapust, Lázár Benedeket és Németi Natánielt tudom kiemelni. Köszönjük a bajai kollégák meghívását és szervezését!”

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés