kesport.hu

Intézkedések a halállomány védelmében

Egy közeli horgásztóban múlt héten tapasztalt nagymértékű halpusztulás miatt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban június 14., csütörtök reggeltől intézkedéseket vezettek be a halállomány megóvása érdekében.

Egy közeli horgásztóban múlt héten nagymértékű halpusztulást tapasztaltak, ami egy igen súlyos fertőző halbetegségre vezethető vissza. Emiatt az érintett tavat és más, ennek közelében üzemelő horgásztavakat is lezártak.

A halpusztulást okozó vírus gyakorlatilag kezelhetetlen, és a gazdaállat napokon belüli pusztulását okozza. Terjedését nagyban elősegítik azok a horgászeszközök, melyeket a különböző tavakat látogató horgászok visznek magukkal, és melyek érintkeznek a vízzel.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont állományának megóvása érdekében a NÉBIH illetékesével történt egyeztetést követően fertőtlenítő oldattal ellátott nagyméretű műanyag edényt helyeztek ki a horgászpénztárnál, melyben a belépést követően a horgászoknak az alábbi eszközeiket kell fertőtleníteni: merítő szák, haltartó szák, etetőhajó.

Nyomatékosan kérik továbbá hogy a lajosmizsei Füzes tavon használt horgászeszközök vízzel érintkezett elemeit a Szabadidőközpont tavában ne használják!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés