kesport.hu

Az 50 gólig jutó Káli csapattársainak köszöni a sikert

kép forrása: lcafe.hu

A Bács-Kiskun megyei válogatottban is kitűnően szerepelt a Duna Aszfalt TVSE II. csatára, aki minden csoportjukban lévő csapatnak betalált az idei bajnokság során.

Nagyon sikeres szezont tudhat magának a kecskeméti kötődésű Káli Tibor, hiszen a Tisza-partiakkal őrült hajrában szerezték meg a Kerekegyháza előtt a bajnoki aranyat a megyei labdarúgó másodosztály északi-csoportjában. Nem mellékesen a 31 éves támadó 50 gólig jutott, ami karrierjének eddigi legjobb teljesítménye. Korábban a Bölcskei SE (Tolna megye I. osztály) játékosaként, a 2008/2009-es szezonban sikerült 41 találatot jegyeznie, így a mostani kerek szám igazán megsüvegelendő.

Mi volt a szezon előtt az elvárás a csapattal szemben? Gondoltátok, hogy akár az aranyéremért is küzdhettek?

– Az alapvető célunk az volt, hogy legalább a dobogón végezzünk, ám szerencsére nagyon jó csapatszellem alakult ki, így evés közben jött meg az étvágyunk. A 6-7. fordulók után összecsiszolódtunk, az új érkezők is beilleszkedtek, és onnantól sikerült stabilan hozni a meccseket egy-két botlástól eltekintve. A tavaszunk pedig parádés volt, hiszen mindössze egyszer kaptunk ki, a közvetlen rivális Kerekegyháza otthonában. Nagyon örülök, hogy az első számú csapat bajnoki címe mellé mi is be tudtuk gyűjteni az aranyérmet, ezzel is megköszönve szurkolóinknak, támogatóinknak az egész évet.

Az 50 gól igen szép teljesítmény. Hogyan sikerült ezt összehoznod?

– Nagy köszönet jár a csapattársaknak, hiszen remek labdákat kaptam tőlük, ez azért megkönnyítette a helyzetem. Úgy gondolom, hogy teher nélkül tudtunk focizni egészen a végéig, csak a játékra kellett koncentrálni, így pedig az ember önbizalma is sokkal jobban működik. Örülök ennek a kerek számnak, hiszen korábban 41-ig sikerült jutnom, és az már kilenc éve volt.

Jövőre irány a megye első osztály. Ott is láthatunk majd Téged?

– Természetesen szeretnék minél többet játszani a következő évadban is, ám még össze kell egyeztetni az első csapat melletti munkámmal. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz sok ütközés a meccsek időpontjai között!

Az egész világ vébé lázban ég. Te kiknek szorítasz?

– Aki ismer, tudja, hogy gyerekkorom óta Argentína a favoritom. Lionel Messi gyűjteményéből már csak egy világbajnoki trófea hiányzik, ezért duplán szurkolok nekik, hogy sikerüljön megnyerniük a világbajnokságot!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés