kesport.hu

Kovrig Ákos büszke a csapata teljesítményére – évértékelő

Ötödik helyen zárta a 2017/2018-as szezont a labdarúgó megyei másodosztály északi-csoportjában az SC Hírös-Ép. Kovrig Ákost, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük, hogy mit gondol az elmúlt évadról.

Milyen célokkal vágtak neki a szezonnak, és hogyan értékelné az évet?

– Csapatunk újoncként indult neki a megyei másodosztály északi-csoportjának, de mindenképpen az volt a tervünk, hogy egy erős középmezőny elérésére alkalmas keretet állítsunk össze. Előzetesen az 5-től a 8-dik helyek közé lőttük be a csapatot, és végezetül az 5. pozíció, amit elértünk, nagyszerű, erőn felüli eredmény számunkra. Megismertük a bajnokságot, az ellenfeleket, és nagyon jól rajtolt felnőtt szinten a csapat. Az előttünk végző együttesek mind gazdaságilag, mind kerettel jobban állnak nálunk. Emellett meg kell említeni azt is, hogy nagyon erős csapatokat előztünk meg, ezért nagyon pozitívan értékelem az évet. Büszke vagyok a játékosaimra, köszönöm nekik a kitartó munkát, és az egész évet!

Sokat formálódott a játékoskeret a szezon közben. Mit gondol erről?

– A szezon közben volt egy kisebb-nagyobb játékos vándorlás a csapaton belül. Többen eligazoltak a csapattól télen, legnagyobb veszteségünk Ordasi Gergő volt, aki az NBIII-ba igazolt, valamint Márki Bence, aki megyei első osztályba, Soltvadkertre ment. Klubunk tehát általában felfelé adott el játékosokat, ez is jelzi a filozófiánkat és a csapatunk lehetőségeit, hogy tőlünk el lehet jutni még magasabb szintekre is. Csapatunk így gyengült, viszont sikerült télen fiatal, jó játékosokat is igazolni, akik sokat lendítettek a játékunkon, ennek is köszönhető az elért kimagasló eredmény.

Miben lehet fejlődni, és mit kell változtatni a következő szezonra?

– Klubunk elindított egy folyamatot, amely jelen pillanatban még az építkezési stádiumát éli. Szeretnénk kialakítani egy kecskeméti, illetve Kecskemét vonzásköréből származó, fiatal játékosokból kialakított csapatot. A mostani csapat még idősebb, mint ami a terveink között szerepel, hiszen a fiatal tehetségeink mellett még sok a 30 év feletti játékos. Számítunk az Akadémiáról kikerülő játékosokra, és még több fiatal játékost szeretnénk foglalkoztatni, akikből egy hosszútávon is rendre sikereket elérő csapat válhat. Július végéig több átigazolást szándékozunk bejelenteni. Ami a következő idényt illeti, az idei évben elért eredményt akarjuk megtartani, illetve mindent megteszünk azért, hogy egy megerősített kerettel akár feljebb is léphessünk a tabellán.

Mi volt számára a legnagyobb élmény a szezon során?

– Sok kedves momentum volt ebben az évadban, hiszen amikor győztesen hagyod el a pályát, az mindig is jó emlék marad. Legszívesebben személy szerint az idegenbeli bravúrgyőzelmekre emlékszem vissza, mikor Szabadszállásról, Hetényegyházáról, vagy éppen Pálmonostoráról hoztuk haza a 3 pontot. Az eredmények mellett pedig azt gondolom, hogy egy csapat életében a legfontosabb, hogy a játékosok és a szakmai stáb egy jó közösséget alkosson, és ez számunkra hála Istennek megadatott. Bárki be tud illeszkedni közénk, és megmutattuk, hogy nagybetűs csapatként tudunk egymásért küzdeni!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés