kesport.hu

Babonák nélkül érkezett Kecskemétre az amerikai irányító

Új irányítója lesz a következő szezonban a KTE-Duna Aszfaltnak, Juan’Ya Green (Mészáros Máté után) a klub második nyári igazolása. Az amerikai játékos az előző szezonját Finnországban töltötte, az azt megelőző évben pedig a görög bajnokságban szerepelt.

– Azért igazoltam a KTE-hez, mert a rendelkezésemre álló információk alapján úgy gondoltam, hogy Kecskemét egy kiváló állomás a karrierem szempontjából, tudtam, hogy az együttesnek szüksége van egy irányítóra – mesélt a döntése hátteréről a 26 éves irányító a lila-fehérek honlapjának adott nyilatkozatában. – A célom az, hogy minden mérkőzésen eredményesen vezessem a csapatot, ehhez pedig gyorsan jó kapcsolatot kell kiépítenem a társaimmal, de ebben eddig egyetlen klubomban nem volt gondom. Gyorsan alkalmazkodom, mert tudom, hogy az egység, a közösség miatt lehet meccsről meccsre, edzésről edzésre jobban teljesíteni. Azt tartják legfőbb erősségemnek, hogy jól ismerem fel a különféle meccshelyzeteket a pályán és jól passzolok. Számomra az is siker, ha a többieket sikerül jó helyzetbe hozni.

Mit tud a leendő csapatáról?

– Az elmúlt hónapokban próbáltam információkat szerezni, de a legjobb mégis az, hogy a vezetőedző küldött videóanyagokat a csapat alaptaktikájáról. Örülök, és azon vagyok, hogy minél több dolgot megtanuljak a csapatról és a társakról. A nyáron azon fogok dolgozni, hogy fejlesszem a játékomat és persze annyi időt töltök a családommal, amennyit csak lehet.

A világ kosárlabdasportját az elmúlt hetekben az NBA döntője tartotta lázban. Ön kinek szurkolt?

– A Golden State Warriorsnak, mert ott játszik egyik barátom, Quinn Cook. Egyébként is figyelem az amerikai kosárlabda eseményeit, bár nincs példaképem, de Kyrie Irving és Steph Curry játékát szívesen nézem.

Nyilván szabadidejét nem csak a kosárlabda köti le…

– Persze, én is szívesen lazítok, szeretem például a videójátékokat. És szeretem a jó társaságot, szeretek nevetni és viccelődni másokkal. De például az evésben elég konzervatív vagyok, nem igazán próbálok ki új ételeket, inkább maradok az egyszerű dolgoknál, mint például a pizza, vagy a tészta.

Általában minden játékosnak megvannak a bevett szokásai a meccsek előtt. Önnek mi az?

– Nincsenek babonáim, általában pihenek egy kicsit, mielőtt elindulok a csarnokba. Már rutinná vált, hogy korán kimegyek a pályára dobni, de a legfontosabb, hogy a kezdés előtt mindig elmondok egy imát magamért és a csapatomért.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés