kesport.hu

Mercedes-KLA U11: Igazi csapattá értek a tavaszi szezonra

Horváth Zoltán nyáron vette át az U11-es együttes irányítását, amit akkor eltervezett, azt sikerült a tavasz végére megvalósítani a gyerekekkel. Több játékost már más klubok is kinéztek maguknak, a korosztály jövőképe így azon is múlhat, mennyire sikerül egyben tartani a keretet.

Miként értékelnéd a tavaszt, akár az egész szezon tükrében?

Tavaly nyáron vettem át a korosztályt, megvoltak a célkitűzéseink. Amennyiben a tavaszt nézzük, akkor ki kell emelni, hogy játékban igen stabillá vált a csapat. Amit látni szerettem volna, illetve megvalósítani, azt elértük a tavasz végére. Sokat léptünk előre a csapategység, illetve a taktikai felkészültség terén is.

A Bozsik-programok, illetve a Kölyökliga volt a tornák mellett a fő terep számotokra. Itt milyen tapasztalatokat szereztetek?

A Bozsik „A” tornákat pozitívnak mondhatjuk egész évben. Amikor tavaly elkezdtünk ezekre járni, akkor bizony még szokni kellett a légkört, a riválisok felkészültebbek voltak. Mostanra eljutottunk oda, hogy négy csapattal abszolút felvesszük a versenyt, a Debrecen és a Békéscsaba annak ellenére is kimagaslik, hogy őket is le tudtuk győzni. Fontosnak tartom, hogy játékban nagyon sokat fejlődtünk ebben a sorozatban is. A Kölyökliga sokszor ütközött egyéb programokkal, akkor Bodnár Aurélék ugrottak be helyettünk a grassroots szakágból, de ők is szépen szerepeltek.

Van olyan torna, melyet kiemelnél a szezonból?

Szigetváron egy kitűnő hangulatú, háromnapos tornán vettünk részt, ahova a szülők is elkísértek minket. Ez szerintem egy nagy lökést adott mindenkinek a munkához, a szülők számára is nagyobb rálátást adott a csapat életére.

u11

Kiemelnél valakit?

Kiemelni nem szeretek, jellemzően nem is szoktam. Azt láttam a gyerekeken egész évben, hogy a tudásának legjavát mindenki maximálisan igyekszik kihozni. Elsősorban ennek is köszönhető az, hogy a csapategységünk kitűnő volt tavasszal. Azt azért el kell mondani, hogy van egy Szarvas Sárink, akit a Fradi szeretne, de Dinók Attila és Petényi Kevin játéka is szemet szúrt másoknak. Utóbbi védő pozícióban nagyon megtalálta magát, kitűnően sajátította el az ott szükséges tudnivalókat.

Milyen jövőképe lehet a korosztálynak?

Nem én viszem tovább a csapatot, így erre már kevesebb rálátásom lesz. Van jövőjük, mert elsajátították azokat a szükséges alapokat, amik ebben a korban szükségesek, taktikailag és csapategység szintjén is erős a társaság. Az biztos, hogyha az előbb említett játékosok is a kerettel maradnak, akkor erős lehet ez a korosztály.

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés