kesport.hu

Visinka Ede Pro licencet szerzett – interjú

pfla.hu

2016 nyarán váltott a vajdasági szakember, és a Puskás Akadémia kötelékébe állt. Visinka Ede folyamatosan képezte magát, hétfőn veszi át Pro licencét, és az utánpótlásban töltött évek után ezúttal a felnőtteknél kap feladatot, nem is kicsit.

Kérlek, mesélj egy kicsit az elmúlt két évedről, miután Felcsútra kerültél Kecskemétről.

Az U15-ös korosztályt vettem át, mikor megérkeztem, és velük a kiemelt bajnokságot (NBI) toronymagasan nyertük meg. A második évünkben az ezüst jött össze a Honvéd mögött, de erre is nagyon büszkék vagyunk. Egyidejűleg csináltam a Pro licence képzést, nem volt egyszerű ez a mostani szezon. Hat korosztályos válogatott (U16) van a keretben jelenleg, két fiatalunkra a Bayern München is felfigyelt, szóval igazán eredményes munkát végeztünk a kollégákkal. Sikeresen befejeztem a Pro licencet is, hétfőn vehetem át majd a diplomámat. Nagyon jól érzem magam a Puskás Akadémiánál, gyorsan befogadtak, és érzem a bizalmat is. Nyártól átveszem a második számú felnőtt csapatot, ami nagy megtiszteltetés számomra!

Mennyire lesz nehéz váltani két év után, és újra a felnőtt labdarúgásban szerepet vállalni?

Komoly rutinom van már benne, hiszen Kecskeméten és Diósgyőrben is dolgoztam a felnőttek mellett. A KTE-nél sok fiatalt építettünk be az NBI-es keretbe, ez lesz most is a feladatom, csak alacsonyabb osztályban. Úgy gondolom, hogy megbirkózom a feladattal, és nagyon várom már a közös munkát a srácokkal!

Kecskeméttől nem szakadtál el teljesen, hiszen itt élsz a családoddal, és az SC Hírös-Ép színeiben olykor te is pályára lépsz a megye II-ben.

A fiam 6 éves kora óta a Hírös Ép-ben focizik, jó a viszony a vezetőkkel, edzőkkel. Mikor elindult a felnőtt foci az egyesületnél, megkerestek, és természetesen igent mondtam, és amikor csak tudok, rendelkezésre állok. Viszont ahogy említettem, a következő szezontól a PAFC NBIII-as együttesét fogom vezényelni, így valószínűleg kevesebb idő jut majd a futball ezen részére.

Lehet majd egyszer visszatérsz a hírös városi fociba szakemberként is?

Egyelőre Felcsúton várnak rám a kihívások, szeretném megszolgálni a bizalmukat. Természetesen figyelem a kecskeméti és a környékbeli focit, nagyon örülök, hogy feljutottak Szabó Tibiék az NBIII-ba, de Szabó Pistának is jár a gratuláció, hiszen lendületből vitte fel a Tiszakécskét NBII-be. Soha nem tudni, hogy mit hoz a jövő, de most maximálisan a jelenlegi feladataimra koncentrálok!

Mit szólsz az oroszországi világbajnoksághoz? Van-e favoritod?

A családdal töltöm az idő nagy részét az elmúlt hetekben, de figyelem folyamatosan a vébét is. Számomra a horvátok szereplése nagyon szimpatikus, és a szerbek is tudtak villantani. Akikben még van tartalék, azok a franciák, angolok, de vannak még azért kérdőjelek körülöttük. Dél-amerikai gárdák közül Kolumbia játéka nagyon tetszik, a többiek még nem igazán találják magukat, habár Brazília is hozta a kötelezőket eddig. Összességében az egyenes kieséses szakasz mutatja majd meg, hogy kik érhetnek oda a végére. Szerintem Európából kerül ki a világbajnok!

Hozzászólások

  1. Pingback: MLSZ: 24-en vették át pro licences diplomájukat – kesport.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés