kesport.hu

Nem tudtuk megállítani a hibátlan Litvániát

fiba.basketball

Telt ház fogadta a csapatokat a Tüskecsarnokban, nagyon sok litván szurkoló is érkezett. Itt volt Hanga Ádám és Váradi Benedek is, mindketten mankóval bicegtek a csarnokban. A kecskeméti Molnár Márton rövid időt töltött csak pályán, ezalatt pontot nem sikerült szereznie.

Keller tette fel Ruják passzát, majd Sabonis egyenlített. Vojvodáé volt az első tripla. Egyáltalán nem ijedt meg a magyar válogatott jóval esélyesebb ellenfelétől, ha a támadójáték annyira nem is működött, szívós védekezéssel próbáltuk ellensúlyozni a tudásbeli különbséget. Perl kísérlete lejött a végén, az első negyed így 14-19-es állással zárult.

Keller hatalmas blokkjával folytatódott a mérkőzés, a palánk alatt nagy fölényben voltak a vendégek, de azért a magyarok csapatkapitánya is igyekezett. Perl is villant párat, a 13. percben, 20-21-nél időt kértek a vendégek. Megtorpantunk, ráadásul 20-24-nél Govens ellen sportszerűtlent ítéltek, jogosan. Kevesebb, mint két perc volt hátra a félidőből, amikor 22-31-nél Ivkovics hívta magához övéit. A szünetre kialakult a legnagyobb, tizenhárompontos különbség (24-37).

Vojvoda-duplával indult a harmadik negyed, aztán Valanciunas megszerezte tizedik pontját. Kezdett egyre nagyobbra nyílni az olló, 29-47-nél újra felmutatta a T-betűt Ivkovics. Már a védekezés sem ment, 31-51-nél húsz volt közte, pedig még csak az etap derekán jártunk. Perlt faultolták ziccerdobás közben, a játékvezetők sípja néma maradt, így a záró felvonás 37-55-ről indult.

Eilingsfeld kipontozódott, a reklamáló Ivkovicsra pedig technikait fújtak. Perl a végére is begyújtotta a rakétákat, elől-hátul is látványosan teljesített. Elértük az ötven pontot, pályára lépett a születésnapját tegnap ünneplő Filipovity is. A litvánok mai győzelméhez (és csoportelsőségéhez) kétség sem férhetett. Kiadták magukból a maximumot Sztojan Ivkovics fiai, ez most ennyire volt elég. A csarnokban vastaps kísérte öltözőbe a játékosokat – írta a bb1.hu.

Magyarország – Litvánia 50–73 (14–19, 10–18, 13–18, 13–18)
Vb-selejtező, C-csoport, 6. forduló
Budapest, Tüskecsarnok, 3000 néző

Magyarország: Ruják -, Perl 10, Vojvoda 7/3, Allen 5, Keller 12/6. Csere: Govens 8/3, Eilingsfeld -, Benke 6, Horti 2, Kovács -, Molnár -, Filipovity -.

Litvánia: Kalnietis 8, Seibutis 6, Sabonis 12, Grigonis 3/3, Valanciunas 15. Csere: Juskevicius -, Maciulis 4, Kuzminskas 2, Lekavicius 7, Gudaitis 12, Bendzius 2, Giedraitis -.

Kipontozódott: Eilingsfeld (31. perc)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés