kesport.hu

Jó előjelekkel várják a kecskeméti világbajnokságot

Vannak, akik valamelyik tengerparti üdülővárosba menet félúton, látványosságot keresve látogatják a careveci erődöt, és vannak, akik Európa-bajnoki címért mennek a városba. Gárdonyi Csilla az utóbbiak közé tartozik: nemcsak odament, megszerezte harmadik Európa-bajnoki aranyát sprint számban.

Észak-Bulgária festői erődítményében, Carevec falai között küzdhettek egymás ellen az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon résztvevő fiatalok. A kontinensviadal első napján Gárdonyi Csilla nemcsak elindult a sprintszámban, hanem meg is nyerte: egyéni eredményeit tekintve háromszoros Európa-bajnok. Kiváló idővel, a második helyezett svájci versenyző, Katja Bruetsch előtt hatalmas, 41 másodperces előnnyel ért célba – számolt be az utanpotlassport.hu.

Kisvölcsey Ákos, Gárdonyi edzője eképpen értékelte a sikert:

„Az Európa-bajnokság negyedik legsikeresebb csapata Magyarország lett. Természetesen a legszebb eredmény Csilla újabb Európa-bajnoki címe, azonban számos versenyzőnk ért el további sikereket. A három versenyszám közül Csilla mindháromban indult: a sprintszámot megnyerte, normál távon negyedik helyezett lett a harmadik Szuromi Hanga mögött.” – kezdte a Hegyvidék SE edzője. „A váltóban mind a két leány korosztályban a legjobb hét között végeztek a magyar versenyzők. Szép teljesítmény ez a lányoktól, a legjobb időt Csilla futotta ebben a versenyszámban is…”

A magyar versenyző elégedetten nyilatkozott a sprintszámban nyújtottakról:

„Rendkívül technikás pályákon versenyeztünk, a sprint első szakasza viszonylag nehéz terep volt, emelkedőn jutottunk az erődbe, itt komoly előnyre tettem szert. A pálya másik szakasza könnyebb volt, nem az útvonalválasztáson, hanem a technikán múlt a verseny, s ezen a szakaszon még tovább tudtam növelni az előnyömet.”

Kisvölcsey szerint Csilla remekül versenyzett, azonban mind a sprintszámban, mind normál távon akadtak kisebb koncentrációs „bakik”.

„Csilla hazánkban talán az egyik legsikeresebb versenyző, kétségkívül benne van a legjobbakban, eredményei is tanusítják ezt.” – vágta rá az edző. – „Itthon jó esélyekkel indul. Nemzetközi viszonylatban valamivel nagyobb a különbség: egy biztos, technikájában fejlődnie kell, és a versenyeken is folyamatosan odafigyelnie ahhoz, hogy kevesebbet hibázzon, és eredményes lehessen később a felnőttek között is. A kiegyensúlyozott futamok hatalmas koncentrációt igényelnek, de ha odafigyel, rengeteg mindenre képes.”

Csilla nyári versenyprogramja a múlt pénteki diadallal még nem ért véget, hiszen a jövő héten Kecskeméten rendezik meg a junior-világbajnokságot, majd Svédországba utazik az O-Ringenre. Ez utóbbi versenyt követően azonban kikapcsolódhat mielőtt ősszel megkezdődik a következő évad.

Világbajnokságnak ad otthont Kecskemét

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés