kesport.hu

Molnár Márton: Megtisztelő és felemelő a hazámat képviselni

fotó: bb1.hu

Litvánia ellen játszotta első felnőtt válogatott mérkőzését a KTE-Duna Aszfalt fiatal centere.

Két vb-selejtező mérkőzést játszott le a múlt héten a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A tét nem más volt, mint a csoportból való továbbjutás, ehhez egy győzelemre volt szüksége a nemzeti együttesnek. Mivel Koszovóban 81-65-ös győzelmet könyvelhetett el a csapat, így már az utolsó, Litvánia elleni találkozó előtt biztossá vált, hogy ott lesz a következő körben.

Molnár Márton is tagja volt a Koszovó elleni szűkített keretnek, ám betegség miatt nem tudott elutazni a csapattal.

„Az utazás előtti napon elkaptam egy makacs vírust, így sajnos nem tarthattam a csapattal. Kicsit sem voltam boldog a kialakult helyzet miatt, de bíztam benne, hogy a litvánok elleni meccsre felerősödök” – mondta Molnár Márton.

Így is történt, a dr. Szabó István vezette megyei kórház sürgősségi osztálya profizmusának köszönhetően Molnár Márton ott volt a tizenkettes keretben, pályafutása során először, s a mérkőzés végén lehetőséget is kapott az NBA- és Euroliga-sztárokkal teletűzdelt litván csapat ellen.

„Az akkori érzéseimet nehéz elmondani, a megtisztelő és felemelő volt a hazámat képviselni. Hab a tortán, hogy pont Litvánia ellen kerültem pályára először, ahol NBA-t és Euroligát megjárt játékosok szerepelnek. Ezen a szinten a lehető leggyorsabb döntéseket kell meghozni. Nagyon örülök Sztojan Ivkovics bizalmának, továbbra is azon leszek, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Ennél nagyobb motivációt nem is kaphattam volna, ez tovább ösztönöz a munkára, amelyre szükségem van, hogy elérjem a céljaimat” – vélekedett Marci a debütálásával kapcsolatban.

Molnár Márton azt is elmondta, hogy ezúttal nincs sok idő az alapozás kezdetéig, így nem tervez nyaralást, de a családjával minél több időt szeretne eltölteni, hiszen erre a szezon közben kevesebb lehetősége van. A természetjárás sem marad el, a túrázásra és a horgászatra is fog majd időt szakítani, de pihenés mellett szem előtt tartja kondíciója fejlesztését is.

(ktekosar.com)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés