kesport.hu

Nagy hajrában lett bajnok a Mercedes-KLA U15

Márton Pál együttese az utolsó fordulóban biztosította be a bajnoki címet, az aranyéremmel pedig megvalósították álmukat. A korosztály vezetőedzője így sikerrel búcsúzik egyesületünktől.

Miként értékelnéd a tavaszt?

A tavaszi szezonban elsősorban eredményesség terén léptünk előre, hiszen 9 győzelem és 4 döntetlen mellett egyszer sem kaptunk ki. Ez a ponttermés elég volt a bajnoki címhez. A kiemelkedő eredményért jár az elismerés az akadémiának is, a mindennapok munkájában a képzési rendszerünkben foglaltakat is eltudtuk végezni.

Az egész évet nézve mi volt a legnagyobb feladat?

Tavaly nyáron vettem át ezt a korosztályt, azok után, hogy kiestek az első osztályból. Mindenekelőtt pszichésen hagyott ez mély nyomokat a játékosokban, így az volt a legfontosabb, hogy stabil mentális állapotba hozzuk a gyerekeket. Ehhez kellett egy pozitív szemlélet, egészséges önbizalom, a győzni akarás és az alkotás vágya. Ezek határozták meg a közös munkánkat, ami olyan közösségi szellemet alakított ki, amivel a képzési terv céljait, illetve a bajnokságban meghatározott vágyainkat is teljesíteni tudtuk. Előzetesen ez egy lesajnált bajnokságnak tűnt a szakma által, pedig rengeteg kitűnő nevelő műhely csapata indult. Itt tudtunk bajnoki címet szerezni úgy, hogy tavasszal még öt riválissal küzdöttünk az aranyért.

Kiket emelnél ki, vannak-e emlékezetes meccsek?

Mint minden bajnokság során, itt volt kiemelkedő mérkőzés, ami a mi számunkra az Újpest elleni idegenbeli találkozó volt. Itt olyan tapasztalatokat és élményeket szereztek a játékosok, amiből hosszabb távon is táplálkozni tudnak, hiszen itt tudatosodott igazán bennük, hogy a befektetett munkával mit lehet elérni! Természetesen mindenkinek őszinte elismerésem a sportemberi és emberi teljesítményéért, amit a szezonban végzett, ezért nem is emelnék ki senkit. Gratulálok minden játékosnak a bajnoki évben elvégzett munkájához, illetve az elért eredményéhez. Ezúton köszönöm mindenkinek, aki ebben a munkában, az aranyérem megszerzésében segíttette a csapatott! Gondolok itt a szertárosokra, a portásunkra, a gyúróinkra, az edző kollegára, a szakmai vezetőnkre, Török Lászlóra! A továbbiakban mindenkinek sok sikert, illetve kitartást kívánok a sportéletben, illetve a magánéletben is!

(kecskemetilc.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés